13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFostul adjunct al ANAF şi soţia sa, trimişi în judecată pentru fals...

Fostul adjunct al ANAF şi soţia sa, trimişi în judecată pentru fals în declaraţii

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Nicuşor Drăgan şi Roxana Alina Drăgan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii (câte 2 acte materiale), informează Parchetul General.

Citeşte şi: Cei doi şefi din ANAF acuzaţi în dosarul de evaziune fiscală rămân în arest

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Nicuşor Drăgan în calitate de director general adjunct în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declaraţiilor de avere din data de 25.10.2010 şi data de 15.06.2011.

Citeşte şi: Arestarea directorilor din ANAF, motivată de gravitatea faptelor şi de nivelul prejudiciilor

Totodată, din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Roxana Alina Drăgan, în calitate de expert în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declaraţiilor de avere din data de 03.11.2010 şi data de 19.04.2011.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 5.

Nicuşor Drăgan a fost numit în funcţie la 14 mai 2007 şi avea în coordonare Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

În anul 2011, Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Nicuşor Drăgan, director general adjunct al ANAF – Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, de spălare de bani, iar în acest sens a sesizat Parchetul Capitalei, se arată într-un comunicat ANI.

În urmă evaluărilor demarate la data de 20.07.2011, ANI a constatat “indicii referitoare la posibilă săvârşire de către domnul DRĂGAN Nicuşor, Director General Adjunct în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, a infracţiunii de spălare a banilor, că urmare a efectuării mai multor tranzacţii imobiliare cu terenuri, în valoare totală de aprox. 542.300 euro (în perioadă februarie – iunie 2010) – unul dintre ele înstrăinat chiar la o valoare de 34 de ori mai mare decât preţul real al pieţei – şi, prin aceeaşi metodă de supraevaluare a bunurilor, a unor tranzacţii suspecte cu autoturisme (în perioadă 2006 – 2008, respectiv, 2010 – 2011)”.

ANI a sesizat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu privire la posibilă săvârşire de către domnul DRĂGAN Nicuşor a infracţiunii de spălare a banilor, prevăzută şi pedepsită de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, cu modificările şi completările ulterioare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă