3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialFondatorul WikiLeaks, în celulă de izolare pentru "propria lui securitate"

Fondatorul WikiLeaks, în celulă de izolare pentru “propria lui securitate”

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, deţinut de marţi la Londra într-un caz de presupus viol, a fost plasat într-o celulă de izolare, a anunţat vineri unul dintre avocaţii acestuia, Jennifer Robinson, ciatat de Mediafax.

Închisoarea Wandsworth din Londra, unde este deţinut, a adoptat această decizie pentru “propria lui securitate”, a declarat Robinson.

“Ne-am exprimat îngrijorările cu privire la eventuale probleme de securitate, dar nu am cerut să fie plasat la izolare”, a adăugat ea.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, “prizonierii au arătat mult interes faţă de Assange, ceea ce ar justifica decizia închisorii din Wandsworth de a-l transfera într-o celulă de izolare a acestei instituţii.

“Nu are mijloace de petrecere a timpului liber, are dificultăţi în a da telefoane, este singur”, a adăugat Robinson.

Assange a cerut să i se pună la dispoziţie un calculator pentru a-şi putea pregăti apărarea, a declarat el, precizând, fără alte detalii, că clientul ei are “probleme în a scrie”.

Acest calculator ar avea un acces limitat la Internet, a adăugat un alt avocat al lui Assange, Mark Stephens.

Robinson a afirmat că Assange “este frustrat pentru că nu poate răspunde acuzaţiilor ce i se aduc pe tema atacurilor informatice” împotriva unor site-uri ostile WikiLeaks.

“Mi-a spus că nu este implicat şi că este vorba despre o tentativă deliberată de a asocia WikiLeaks, care este o organizaţie de presă, unor hackeri”, a afirmat ea.

Assange, de naţionalitate australiană, a fost plasat în detenţie, marţi, la Londra în cadrul unui caz de presupus viol şi agresiune sexuală în Suedia, ţară care cere extrădarea lui.

Arestarea lui coincide cu divulgarea, începând de la sfârşitul lui noiembrie de către WikiLeaks, a mii de telegrame diplomatice americane care au provocat un seism diplomatic în lume.

Cele mai citite

Sute de grefieri protestează în faţa Instanţei supreme

Câteva sute de grefieri de la instanţe şi parchete din toată ţara protestează luni în faţa sediului provizoriu în care funcţionează Înalta Curte de...

Credit pentru tineri casatoriti garantat de stat, prin Family Start

Guvernul a lansat de curând câteva programe de creditare concepute cu scopul de a susține familiile tinere sau persoanele care intenționează să-și formeze o...

Festivalul de film fantastic Dracula TiMes, parte a Dracula Film Festival, s-a încheiat

Dacre Stoker, stră-stră-nepotul lui Bram Stoker, autorul cărții Dracula (1897), a participat la Dracula TiMes cu prezentarea „Stoker on Stoker, Misterele din culisele scrierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă