12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFocar de TBC, la Consiliul Judetean Vaslui

Focar de TBC, la Consiliul Judetean Vaslui

Medicii efectueaza un control la Consiliul Judetean Vaslui, dupa ce o angajata a institutiei a fost depistata ca fiind bolnava de tuberculoza. Cei 120 de angajati ai CJ Vaslui, cat si angajatii Prefecturii, vor trebui sa mearga la controale, avand in vedere ca aceste doua institutii convietuiesc in Palatul Administrativ.
Decizia medicilor a fost luata dupa ce o angajata de la Serviciul Informatic al Consiliului Judetean a depistata cu tuberculoza, in urma unui control intamplator pe care femeia l-a facut la Spitalul Judetean. stirea i-a pus in alerta pe colegii de serviciu ai femeii, care se tem ca sunt infectati si ei cu aceasta boala. Vineri, salariatii institutiei s-au deplasat in masa la Spitalul Judetean de Urgenta, pentru a-si face analize. Respectiva angajata este de profesie informatician si nu lucreaza pe acelasi palier cu conducerea CJ, insa conducatorii institutiei se tem de ceea ce e mai rau.  Vicepresedintele CJ Vaslui, Corneliu Bichinet, este foarte linistit si nu se teme ca s-ar fi imbolnavit de TBC. "Din nefericire, un angajat de al nostru a fost diagnosticat cu TBC. Noi am luat deja masurile necesare in sensul in care, incepand de vineri, mai multi angajati vor merge la spital pentru analize. Speram sa nu mai fie nimeni altcineva contaminat. Toti ne mai imbolnavim cateodata si trebuie sa fim constienti de faptul ca i se poate intampla oricui", spune Bichinet. Familia respectivei angajate a fost deja investigata si urmeaza ca acelasi lucru sa se intample si cu familiile celorlalti salariati de la CJ, in nefericitul caz in care vor fi descoperiti ca au TBC. Probleme pot aparea si la Prefectura, avand in vedere ca ambele institutii lucreaza in Palatul Administrativ, iar pe palierul unde este serviciul informatic al CJ sunt si o serie de directii ale Prefecturii.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă