26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFlutur, despre situatia de la Ilfov: Intr-o negociere politica mai trebuie si...

Flutur, despre situatia de la Ilfov: Intr-o negociere politica mai trebuie si sa cedezi

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, ca in sedinta Biroului Permanent National nu s-a discutat situatia din PDL Ilfov, unde exista nemultumiri privind numirea noului prefect al judetului, apreciind ca intr-o negociere politica este nevoie sa si cedezi, informeaza Mediafax.

"PDL nu a castigat singur alegerile, am facut o coalitie si cu UDMR si cu independentii si ceilalti care ne sustin si eu cred ca in acest context va exista intelegere, intelepciune si maturitate politica pentru cea mai buna solutie", a spus Flutur despre nemultumirile membrilor organizatiei Ilfov.

Gheorghe Flutur a precizat ca in BPN nu s-a discutat situatia de la Ilfov.

"Cred ca sunt anumite nemultumiri punctulale, pot fi si la alte organizatii, nu doar la Ilfov, dar eu cred ca pana la urma pentru interesul partidului, pentru crearea majoritatii, pentru votarea bugetului de stat, trebuie sa existe intelegere. Intr-o negociere politica mai trebuie si sa cedezi", a afirmat Flutur precizand ca este nevoie de o discutie mai amanuntita cu organizatia de la Ilfov.

Presedintele PDL Ilfov, Cristache Radulescu, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca mesajul transmis de conducerea partidului a fost sa accepte situatia numirii prefectului sustinut de Gabriel Oprea, organizatia urmand a primi o functie de secretar de stat, pentru performanta in alegeri.

"Ilfovul va avea secretar de stat, pentru ca totul se face in ordinea rezultatelor, si noi suntem organizatie castigatoare, asa ca bineinteles ca vom avea, in functie de procentul pe care l-am obtinut", a spus Radulescu.

Presedintele CJ Ilfov a anuntat ca in cursul saptamanii, cel mai probabil joi, va avea loc o sedinta a Biroului Permanent Judetean Ilfov, unde se va lua o decizie in functie de ce hotarasc presedintii de organizatii si primarii.

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, inaintea sedintei BPN, despre situatia de la Ilfov, ca organizatiilor performante in alegeri li se da posibilitatea de a compensa anumite pierderi cu alte functii, de secretari de stat, in acest sens avand loc o discutie de principiu.

Senatorul PDL Iulian Urban a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca, in urma unor discutii pe care conducerea PDL Ilfov le-a avut vineri dupa-amiaza, ca urmare a publicarii in Monitorul Oficial a deciziei de numire la Ilfov a prefectului Dan Cornel Baranga, s-a stabilit ca pozitia organizatiei pe acest subiect sa fie prezentata in mod oficial in sedinta conducerii centrale a partidului, Biroul Permanent National.

El a precizat ca este vorba despre gasirea unor solutii pentru inlaturarea situatiei in care primarii si viceprimarii din Ilfov se simt nedreptatiti de negocierile privind impunerea unor prefecti.

Tot vineri, senatorul PDL de Ilfov Iulian Urban a declarat ca in filiala democrat-liberala sunt nemultumiri din cauza ca organizatia nu a fost consultata la schimbarea din functie a prefectului judetului, considerand ca Gabriel Oprea a impus numirea in acest post a unui apropiat de-al sau.

Dan Cornel Baranga a fost numit temporar in functia de prefect al judetului Ilfov, pana la organizarea concursului pentru ocuparea definitiva a concursului pentru ocuparea acestui post, conform unei Hotarari de Guvern publicate, vineri, in Monitorul Oficial. De asemenea, Valentin Delcea, eliberat din functia de prefect al judetului Ilfov, va exercita temporar functia de subprefect al judetului, pana la organizarea concursului pentru acest post.

Cele mai citite

SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant

Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să...

VIDEO. Messi, pe val înainte de Copa America. Argentinianul a reușit dubla într-un amica cu Guatemala

"Magicianul" Leo Messi, de neoprit înainte de Copa America. Starul din MLS a înscris două goluri pentru Argentina în ultimul meci de pregătire pentru...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...
Ultima oră
Pe aceeași temă