22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialFirma lui Mircea Băsescu a intrat în insolvenţă

Firma lui Mircea Băsescu a intrat în insolvenţă

Firma administrată de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, a cerut intrarea în insolvenţă, informează www.antitepari.ro. Acesta a încercat astfel să se pună la adăpost faţă de creditori. Cererea a fost admisă de către Tribunalul Bucureşti în data de 8 ianuarie 2014.

Fattoria Terranica SRL are datorii la stat de peste 500.000 de lei, o parte din sumă reprezentând contribuţiile sociale ale angajaţilor pe care compania nu le-a plătit.

Conform www.antitepari.ro., societatea lui Mircea Băsescu nu şi-a mai putut onora obligaţiile de plată după venirea USL la putere, figurând în evidenţa BNR cu bilete la ordin refuzate la plată în valoare de peste 400.000 lei.

Instanţa a stabilit data de 24 februarie 2014 drept termen limită de depunere a cererilor de înscriere la masa credală, tabelul preliminar al creanţelor urmând a fi comunicat la 17 martie 2014.

Vezi decizia Tribunalului Bucureşti

După soluţionarea eventualelor contestaţii, tabelul definitiv al creanţelor va fi comunicat la 1 aprilie 2014. Prima Adunare a creditorilor este convocată pentru data de 21 martie 2014. În calitate de administrator judiciar a fost numit practicianul în insolvenţă Prime Insolv Practice IPURL.

Societatea Fattoria Terranica SRL a fost înfiinţată în anul 2002, în judeţul Constanţa, sub denumirea de Plusfood Constanţa SRL. Firma se ocupă în principal de activitatea de depozitări, dar şi de prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre, capitalul social al acesteia fiind deţinut de MB Consult Company SRL Constanţa. Aceasta, la rândul ei, îi are ca asociaţi pe Mircea Băsescu, Raluca Băsescu şi Dragoş Băsescu.

Astfel, la data de 31 decembrie 2013, firma Fattoria Terranica SRL figura cu datorii totale către bugetele de stat în valoare de 513.187 lei, după cum urmează:

Bugetul de stat = 449.828 lei

Bugetul asigurărilor sociale de stat = 45.111 lei (10.895 lei stopaj la sursă)

Bugetul asigurărilor pentru şomaj (LEI) = 1.562 lei (680 lei stopaj la sursă)

Bugetul asigurărilor de sănătate (LEI) = 16.686 lei (7.505 lei stopaj la sursă).

Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă