27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFenechiu le cere lui Basescu si Boc sa prezinte public oferta pe...

Fenechiu le cere lui Basescu si Boc sa prezinte public oferta pe care ar fi facut-o PNL

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu le-a cerut, luni, presedintelui Basescu si liderului PDL, Emil Boc, prin intermediul unei scrisori postate pe blogul sau, sa prezinte public oferta pe care ar fi facut-o PNL in vederea intrarii la guvernare, sustinand ca aceasta nu a existat, informeaza Mediafax.

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu le-a cerut, luni, presedintelui Basescu si liderului PDL, Emil Boc, prin intermediul unei scrisori postate pe blogul sau, sa prezinte public oferta pe care ar fi facut-o PNL in vederea intrarii la guvernare, sustinand ca aceasta nu a existat.

"Stimate domnule presedinte PDL, stimate domnule presedinte al Romaniei, declaratiile sustinute in ultima perioada in mass-media nationala, de unii lideri ai PDL in frunte cu dumneavoastra, domnule presedinte Traian Basescu, conform carora PNL a refuzat invitatia democrat-liberalilor de a participa la guvernare m-au determinat sa va adresez aceasta scrisoare deschisa prin care va solicit public sa puneti capat acestui populism demagogic", scrie liberalul Relu Fenechiu.

El le explica celor doi lideri politici ca demersul sau, in calitate de simplu membru al PNL, se bazeaza pe opiniile a "numerosi membri PNL" si pe "starea de incertitudine" pe care liderii PDL au reusit sa o transmita in spatiul public cu privire la "eventuala intrare a PNL la guvernare alaturi de PDL".

"In ciuda afirmatiilor ipocrite emise imediat dupa alegerile prezidentiale, nu a existat niciodata o oferta institutionala concreta in sensul formarii unui guvern de dreapta. O oferta responsabila ar fi trebuit fundamentata pe principii, obiective clare si strategii de guvernare, care sa puna bazele unui parteneriat real pentru scoaterea Romaniei din criza economica si politica in care se afla. Este de datoria dumneavoastra sa recunoasteti ca echipa de negociere a PNL nu a primit o astfel de propunere. Nu a fost invocat niciun temei concret pe care sa se bazeze un parteneriat comun intre cele doua partide, ci a fost primita doar o invitatie din politete pe care, probabil, in opinia dumneavoastra, ar fi trebuit sa o acceptam din obligatie", le mai scrie Fenechiu lui Basescu si Boc.

El le solicita sefului statului si liderului PNL sa prezinte public oferta pe care au adresat-o PNL in vederea intrarii la guvernare.

"Daca nu doriti sa recunoasteti ca nu a existat niciodata o propunere serioasa de guvernare, va solicit, stimate domnule Boc sau dumneavoastra, stimate domnule Basescu, sa prezentati public oferta pe care ati adresat-o PNL cu privire la o eventuala intrare la guvernare. Este de datoria dumneavoastra, ca lideri politici exponentiali, sa prezentati public motivul real pentru care PNL a fost ademenit la guvernare. Ar fi trebuit, oare, ca liberalii sa accepte aceasta evidenta incercare a PDL de a gasi un tap ispasitor pe care sa arunce vina si responsabilitatea unei guvernari care se anunta dificila?", mai scrie liberalul.

Relu Fenechiu le mai transmite presedintelui si premierului ca "rolul decorativ" pe care l-au gandit pentru PNL intr-un eventual guvern marioneta pentru a nu mai avea opozitie, cel putin in partea dreapta a esichierului politic, "nu reprezinta o varianta de luat in calcul de catre PNL".

"Am convingerea ca nu doar electoratul de dreapta, cu care incercati sa va confundati in mod eronat, vrea sa afle motivul, ci chiar si membrii celor doua partide. Sustineti cumva ca ati invitat PNL la guvernare pentru buna colaborare din timpul Aliantei «Dreptate si Adevar», pentru performantele economice ale Romaniei pe timpul guvernarii liberale sau pentru specialistii liberali care si-au demonstrat competenta in actul de guvernare? Sau poate ca ati invitat PNL la guvernare, fara vreo discutie de principii sau domenii, pentru a incerca sa gasiti un tap ispasitor pentru un act de guvernare esuat? Nu cumva v-ati dorit doar sa aveti alaturi pe cineva pe care sa aruncati vina atunci cand lucrurile nu merg bine, la fel cum ati incercat pe tot parcursul anului 2009 cu PSD?", ii mai intreaba Fenechiu pe Basescu si Boc.

Pe de alta parte, Fenechiu le cere acestora sa recunoasca in fata opiniei publice ca "nu i-a interesat nicio clipa sprijinul PNL pentru iesirea din criza, in niciun domeniu al guvernarii".

"Indiferent ce se intampla, se pare ca tot liberalii sunt vinovati. Daca, insa, nu aveti astfel de intentii iar toate vorbele aruncate in spatiul public sunt menite doar sa distraga atentia publicului de la sirul de gafe si de minciuni din care se constituie actuala guvernare, va cer sa recunoasteti public ca PDL nu a avut vreun interes sa accepte PNL la guvernare. Consider ca ar trebui sa aveti macar decenta sa ne spuneti si ce ati urmarit atunci cand, de fapt, nu ati facut nicio propunere concreta pentru intrarea la guvenare a PNL", a mai apreciat Relu Fenechiu.

El a tinut sa mai spuna, in finalul scrisorii, ca a fost acuzat in nenumarate randuri, "pe nedrept", ca negociaza intrarea PNL la guvernare, in situatia in care structura noului executiv era deja stabilita.

"Indiferent care ar fi raspunsul dumneavoastra, va invit sa va asumati guvernarea in forma pe care ati ales-o si sa lasati PNL sa se preocupe de activitatea sa de partid de opozitie, situatie pe care nu doresc sub nicio forma sa o influentez", a scris liberalul in finalul scrisorii sale deschise, pe care a semnat-o "Relu Fenechiu".

Fenechiu spune ca a avut permisiunea lui Antonescu pentru publicarea scrisorii

Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat, luni, ca a cerut voie presedintelui partidului, Crin Antonescu, inainte de publicarea scrisorii deschise pe blogul sau.

"I-am cerut voie presedintelui Crin Antonescu sa trimit aceasta scrisoare, pentru ca dincolo de toate eu fac parte dintr-un partid si stiu ce inseamna disciplina unui partid", a spus Fenechiu.

Cele mai citite

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Bancuri cu “un scoțian a intrat într-un bar și…”, după Germania – Scoția 5 – 1

Probabil că toată lumea a auzit măcar un banc cu “un scoțian a intrat într-un bar…”. Iată câteva astfel de glumițe ce pot fi...

Giorgia Meloni e îngrijorată de ascensiunea extremei drepte după votul pentru Parlamentul European

Şefa guvernului italian Giorgia Meloni şi-a exprimat sâmbătă speranţa că Uniunea Europeană va ţine cont în politicile sale de "mesajul" transmis de cetăţenii europeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă