19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFavoritele au castigat toate punctele

Favoritele au castigat toate punctele

Candidatele la titlu in aceasta editie de campionat – Steaua, Dinamo, Rapid si Poli Timisoara – au inceput bine, toate reusind sa castige partidele disputate din prima etapa. “Europenele” au obtinut victorii in deplasare la Pitesti, Galati si Vaslui, iar Poli pe teren propriu in fata iesenilor. Am include in aceasta grupa a favoritelor si pe CFR Cluj, finalista Cupei UEFA Intertoto, care a remizat cu Sportul Studentesc la Bucuresti. Este prea devreme pentru a trage concluzii si a da verdicte. Cateva aprecieri pot fi insa facute.

Steaua, deficitara la constructie

Steaua a castigat la Pitesti toate punctele, pe un teren greu, inundat de o ploaie torentiala, in fata unei echipe, FC Arges, care si-a vandut scump pielea.
Protasov, pragmatic, s-a gandit mai mult la rezultat, nu a vrut sa riste nimic, si-a impus sa faca abstractie de partida cu Rosenborg de miercuri, cand doi titulari la Pitesti, Dica si Dinita, vor lipsi la meciul cu campioana Norvegiei. Steaua nu a stralucit, nu a stiut sa exploateze avantajul omului in plus, dupa eliminarea lui Negoita din minutul 44. Campionii au fost salvati de golul lui Dica, dar pe ansamblu jocul lor nu a convins. Fara Radoi, suspendat, apararea a fost vulnerabila si numai evolutia de exceptie a lui Hamutovski, eroul meciului, a ferit Steaua sa primeasca gol. Protasov incearca sa foloseasca arma contraatacului, dar linia de mijloc, deficitara la constructie, il ajuta prea putin. Steaua a castigat trei puncte si pana la urma asta conteaza. Pana la meciul cu Rosenborg a mai ramas o zi si Protasov trebuie sa faca ultimele retusuri si sa aleaga jucatorii care ii vor inlocui pe cei doi jucatori suspendati.

Dinamo: un atac de temut

Dinamo a pornit in tromba, spulberand Otelul. Ofensiva “cainilor” a oferit spectacolul, dar in conditiile unei defensive a gazdelor care a facut mai mult figuratie. Oricum trebuie subliniata evolutia foarte buna a lui Zicu, Vladut Munteanu si Margaritescu, un mijlocas de rasa, in timp ce prestatia harnicului Florentin Petre nu mai constituie o noutate. Rezultatul de 4-1 in favoarea alb-rosilor recomanda, in primul rand, forta atacului lui Andone, care la Galati nu au resimtit absenta lui Claudiu Niculescu. Despre defensiva dinamovista nu se poate spune nimic pentru ca Otelul nu a fost capabila sa-i puna probleme.

Rapid se multumeste cu putin

Si Rapid a avut parte de un adversar mediocru. FC Vaslui este o echipa ambitioasa, vrea mai mult, insa deocamdata nu poate. Giulestenii au castigat la limita, dar aproape nimic nu s-a schimbat in jocul echipei, pe care il stiam din sezonul trecut, Rapid ramanand echipa care nu a venit cu mari schimbari in formatie in aceasta vara, ceea ce a asigurat omogenitate formatiei lui Lucescu. Avantajul nu se vede. Giulestenii se zbat, si-au creat multe ocazii de gol, dar nu reusesc sa le fructifice cand ajung in fata portii. De multe ori ai senzatia ca Rapidul se multumeste cu putin, ceea ce nu caracterizeaza o echipa mare, cum se doreste in Giulesti. La Vaslui putea sa plateasca daca sutul lui Torok nu nimerea bara.

Poli Timisoara: echilibru valoric in toate compartimentele

Poli Timisoara a jucat foarte bine o repriza, cand a inscris de doua ori, a dominat-o si pe a doua, chiar daca a stins motoarele si se plaseaza din start in grupul formatiilor bucurestene abonate la titlu. Banatenii par echipa cea mai echilibrata valoric in toate compartimentele, iar venirea lui Osei a rezolvat si problema coordonatorului de joc, fostul jucator al lui Livorno avand si un sut necrutator, ganezul reusind sa rupa plasa la primul lui gol in Divizia A.

Cele mai citite

Paul Stănescu: „PSD va avea candidat la prezidențiale un membru al partidului”

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, spune că PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale și exclude varianta ca Mircea...

Motivul pentru care Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare după cinci ani, deși avea de ispășit o pedeapsă de nouă ani

Fostul primar al orașului Constanța, Radu Mazăre, a fost eliberat condiționat la sfârșitul lunii mai, deși avea o pedeapsă de nouă ani de închisoare...

Judecătorii desființează a doua oară rechizitoriul din Dosarul Revoluției

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis că rechizitoriul din dosarul "Revoluţiei", în care este acuzat fostul preşedinte Ion Iliescu, conţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă