32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăEconomieCoca-Cola și Starbucks solicită reînregistrarea mărcilor comerciale în Rusia

Coca-Cola și Starbucks solicită reînregistrarea mărcilor comerciale în Rusia

Coca-Cola și Starbucks au solicitat reînregistrarea mărcilor comerciale în Rusia pentru a-și proteja drepturile de proprietate intelectuală, după ce au ieșit de pe piață ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina în 2022, a relatat ziarul de afaceri intern Vedomosti, potrivit Reuters.

Coca-Cola a depus trei cereri de înregistrare a mărcilor în aprilie, a precizat Vedomosti, citând documente de pe site-ul agenției ruse de proprietate intelectuală Rospatent.

Activele de proprietate intelectuală sunt de mare valoare și importanță pentru Coca-Cola Company și luăm în mod continuu măsuri pentru a îmbunătăți și consolida aceste active la nivel mondial. Cererile noastre depuse în Rusia au ca scop menținerea drepturilor noastre asupra mărcii comerciale,

a declarat un purtător de cuvânt al Coca-Cola pentru Reuters.

Starbucks a depus opt cereri similare în Rusia la sfârșitul lunii mai, a raportat Vedomosti la începutul acestei luni.

Starbucks depune în mod obișnuit cereri de înregistrare a mărcilor în întreaga lume pentru a-și proteja marca,

a declarat un purtător de cuvânt al companiei din Seattle.

Alte firme occidentale, cum ar fi gigantul suedez de mobilă IKEA, au depus cereri similare de înregistrare a mărcilor comerciale în Rusia după ce și-au închis afacerile.

Starbucks, care a avut cândva 130 de magazine și aproape 2.000 de angajați în Rusia, și-a finalizat vânzarea în iunie 2023. Cumpărătorii au redeschis lanțul sub numele Stars Coffee.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă