int(900771)
32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalGermania o va susține pe Ursula von der Leyen pentru un al...

Germania o va susține pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat

Guvernul cancelarului german Olaf Scholz va propune un al doilea mandat pentru președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o reuniune a liderilor Uniunii Europene care va avea loc luni, au declarat surse guvernamentale pentru Reuters.

Von der Leyen, de origine germană, conduce organismul executiv al UE din 2019 și a fost întărită de alegerile din această lună pentru Parlamentul European, deoarece Partidul Popular European (PPE), de centru-dreapta, pe care îl conduce, a câștigat locuri în urma voturilor din întreaga UE.

Însă pentru a obține un al doilea mandat de cinci ani, von der Leyen are nevoie de sprijinul unei majorități a liderilor naționali ai UE și de o majoritate de lucru în Parlamentul European.

Este de așteptat ca guvernul lui Scholz să o susțină pe von der Leyen, dar nu a declarat public acest lucru.

Liderii UE se vor reuni luni la Bruxelles pentru o primă analiză comună a alegerilor pentru Parlamentul European.

Se așteaptă ca aceștia să ajungă la o decizie informală cu privire la o serie de funcții de conducere, inclusiv cea de președinte al summiturilor liderilor UE și de Înalt Reprezentant pentru afaceri externe, înainte de confirmarea la summitul UE din 28-29 iunie, au declarat diplomații.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă