22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialFășia Gaza se poate confrunta cu o penurie de hrană și apă

Fășia Gaza se poate confrunta cu o penurie de hrană și apă

Fășia Gaza se poate confrunta cu o penurie de hrană și apă din cauza conflictului dintre trupele israeliene susținătorii Hamas care au dus la plecarea a mii de palestinieni din casele lor.

Conform unei analize citate de Mediafax, peste 120.000 de persoane, în special "femei şi copii" şi-au părăsit propriile locuinţe de la începutul ofensivei israeliene dar nu pot scăpa de violenţe deoarece "frontierele cu Israelul şi Egiptul rămân închise", a declarat Oxfam într-un comunicat publicat miercuri.

"Spitalele şi resursele de apă sunt la flux continuu şi nevoile cresc de la zi la zi. Oamenii fug îngroziţi", a precizat Nishant Pandey, responsabil Oxfam în Israel şi în teritoriile ocupate palestiniene.

Reţeaua de epurare a fost avariată "şi doar jumătate din staţiile de epurare funcţionează în Gaza", adaugă comunicatul, perturbând aprovizionarea cu apă a "peste un milion de persoane".

O mare parte a regiunii dens populate care se întinde pe malul Mării Mediterane nu dispune de electricitate decât patru ore pe zi, subliniază Oxfam, potrivit sursei citate.

În pofida atacurilor aeriene, asociaţia umanitară a reuşit totuşi să aprovizioneze cu apă, cu ajutorul camioanelor, "19.000 de persoane refugiate în şcoli, într-o moschee, o biserică şi într-un spital din Al Shifa", potrivit comunicatului.

În faţa intensităţii luptelor, personalul Oxfam şi numeroase alte ONG-uri au fost nevoite să părăsească regiunea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă