22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFășia Gaza se poate confrunta cu o penurie de hrană și apă

Fășia Gaza se poate confrunta cu o penurie de hrană și apă

Fășia Gaza se poate confrunta cu o penurie de hrană și apă din cauza conflictului dintre trupele israeliene susținătorii Hamas care au dus la plecarea a mii de palestinieni din casele lor.

Conform unei analize citate de Mediafax, peste 120.000 de persoane, în special "femei şi copii" şi-au părăsit propriile locuinţe de la începutul ofensivei israeliene dar nu pot scăpa de violenţe deoarece "frontierele cu Israelul şi Egiptul rămân închise", a declarat Oxfam într-un comunicat publicat miercuri.

"Spitalele şi resursele de apă sunt la flux continuu şi nevoile cresc de la zi la zi. Oamenii fug îngroziţi", a precizat Nishant Pandey, responsabil Oxfam în Israel şi în teritoriile ocupate palestiniene.

Reţeaua de epurare a fost avariată "şi doar jumătate din staţiile de epurare funcţionează în Gaza", adaugă comunicatul, perturbând aprovizionarea cu apă a "peste un milion de persoane".

O mare parte a regiunii dens populate care se întinde pe malul Mării Mediterane nu dispune de electricitate decât patru ore pe zi, subliniază Oxfam, potrivit sursei citate.

În pofida atacurilor aeriene, asociaţia umanitară a reuşit totuşi să aprovizioneze cu apă, cu ajutorul camioanelor, "19.000 de persoane refugiate în şcoli, într-o moschee, o biserică şi într-un spital din Al Shifa", potrivit comunicatului.

În faţa intensităţii luptelor, personalul Oxfam şi numeroase alte ONG-uri au fost nevoite să părăsească regiunea.

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă