20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialFaimoasele litere ”Hollywood” vor fi renovate

Faimoasele litere ”Hollywood” vor fi renovate

Faimoasele litere ”Hollywood” vor fi supuse celei mai importante renovări din ultimii 35 de ani, înaintea împlinirii a 90 de ani, în 2013, relatează 20minutes.ch, citat de Agerpres.

Operaţiunea, care a început în luna octombrie, urmează să dureze între opt şi zece săptămâni. Muncitorii lucrează pe schele asemănătoare cu cele ale celor care curăţă geamurile zgârie-norilor pentru a se mişca de-a lungul literelor de 15 m fiecare: ei curăţă metalul care le acoperă şi aplică circa 1.600 kg de vopsea proaspătă, potrivit firmei care face renovarea. La sfârşit, literele de pe Mount Lee – dealurile Hollywoodului (nord de Los Angeles) – vor fi din nou de un alb strălucitor, a informat compania Hollywood Sign Trust.

Literele au fost plasate inţial în 1923 pentru a face reclamă unui program imobiliar numit ”Hollywoodland”, însă ultimele patru litere au fost luate în anii 1940. Devenit una din atracţiile oraşului Los Angeles, simbolul a început să se degradeze, astfel că a fost restaurat prima oară în anii 1970, după o campanie în care nouă donatori ”au adoptat” fiecare o literă cu 27.777 dolari.

Locul a fost ameninţat recent de investitori care deţin terenuri în jurul literelor gigant, care şi-au anunţat intenţia de le vinde unor dezvoltatori imobiliari. Însă patronul revistei ‘Playboy’, Hugh Hefner, a pus la adăpost situl în 2010, alături de guvernatorul de atunci al Californiei, Arnold Schwarzenegger, şi alte celebrităţi de la Hollywood, printre care Steven Spielberg şi Tom Hanks.

Accesul publicului în acel loc este interzis, fiind instalat un sistem de alarmă sofisticat, cu senzori de mişcare, menit să-i descurajeze pe eventualii intruşi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă