12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFacilitati pentru locatarii noilor cartiere

Facilitati pentru locatarii noilor cartiere

Persoanele care isi construiesc locuinte in cartierul nou Dobrogea II au posibilitatea ca dupa finalizarea lucrarilor sa cumpere loturile primite. Comisia care a evaluat zona a stabilit preturi diferite, in functie de suprafata atribuita fiecarui solicitant.

Astfel, pentru un lot de casa cu suprafata de 450 metri patrati pretul de vanzare este de 3,5 euro/mp, la care se adauga TVA. Pentru diferenta de teren din suprafata aferenta spatiului de locuit, cei in cauza vor plati 20 euro/mp. Suma respectiva va fi platita in 5 rate anuale, prima reprezentand 20% din valoarea totala care trebuie achitata o data cu semnarea actului autentic de vanzare-cumparare.
In principiu, diferenta de 80% se va plati in patru rate, insa persoanele cu posibilitati financiare mari pot plati datoria si intr-un interval mai redus de timp. Ratele ramase trebuie platite pana la data de 31 august a fiecarui an, in caz contrar calculandu-se penalitati de intarziere. Daca nici pana la sfarsitul anului nu s-au achitat sumele respective, se va lua masura rezilierii contractului. Pe de alta parte, in cazuri deosebite, termenul de plata poate fi prelungit pana la 10 ani, dar numai cu avizul comisiei economice.
Una dintre facilitatile acordate proprietarilor este aceea ca, daca doresc, actul de vanzare-cumparare poate fi incheiat doar pentru suprafata de 450 mp, diferenta de suprafata pana la completarea lotului atribuit putand sa faca obiectul unui contract de concesiune. Totusi, cei in cauza trebuie sa stie ca, daca suprafata de teren mai mare de 450 mp ramane in contract de concesiune, este interzisa cesionarea acesteia catre o alta persoana.
Alaturi de aceasta zona, se executa lucrari de infrastructura in cartierul Dobrogea I in vederea continuarii programului de atribuire gratuita a terenurilor de locuinte pentru tinerii cu varste sub 35 ani. Anul trecut, au intrat in posesia loturilor peste 100 de persoane care sunt obligate ca in 2 ani sa finalizeze constructiile respective. Mai trebuie spus faptul ca in ambele cartiere, pe langa locuinte individuale, vor fi ridicate mai multe blocuri ANL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă