23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialExpoziţie de pietre cu puteri magice

Expoziţie de pietre cu puteri magice

 

O expoziţie de ­chihlimbare, ­supranumite „pietre magice din ­timpuri străvechi”, graţie efectelor terapeutice benefice pentru corpul uman, este deschisă la Galaţi.

La Grădina Botanică din Galaţi are loc astăzi vernisajul expoziţiei „Chihlimbarul, varietate şi culoare”, organizată de muzeografii gălăţeni în colaborare cu cei de la Muzeul Chihlimbarului din Colţi, judeţul Buzău şi specialiştii de la Departamentul de Mineralogie al Facultăţii de Geologie şi Geofizică din cadrul Universităţii Bucureşti. Chihlimbarul, este o răşină fosilă secretată de conifere din epoci geologice îndepartate.

„Atât procesele care conduc la transformarea acestei răşini  într-un mineraloid solid fosilizat, precum şi varietatea exponatelor de rumanit, copalit, succinit, moldavit, almasit, simetit, aparţinând depozitelor ambrifere româneşti şi nu numai, cu o culoare variabilă  de la nuanţe de galben, maro auriu la brun închis, cât şi conservarea perfectă de incluziuni vegetale şi insecte fac obiectul determinant şi ştiinţific în organizarea acestei expoziţii în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii (CMSN) Galaţi”, ne-a declarat Cornelia Şuster, coordonatoarea expoziţiei.

Pot fi admirate 61 piese de chihlimbar şi varietăţi de rumanit, copalit, succinit, moldavit, almasit şi simetit, dar şi bijuterii confecţionate din chihlimbar.

Piesa de rezistenţă este o pepită de 3,480 kg, de culoare „ambră arsă”, cu formă ovoidă şi cu striaţii verticale pe întreaga suprafaţă. Până duminică, sunt prezenţi la Galaţi membrii grupului Mineralia, de la Baia Mare şi Tulcea, care vor comercializa minerale, de la chihlimbar brut la bijuterii confecţionate din chihlimbar. Se spune că chihlimbarul are proprietatea de a absorbi energiile negative, ajutând în felul acesta la vindecare şi îndepărtarea suferinţelor şi combaterea stărilor depresive.

Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă