22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialExplozii în mai multe orașe siriene. Cel puțin 26 de persoane au...

Explozii în mai multe orașe siriene. Cel puțin 26 de persoane au murit, 45 au fost rănite

 

Cel puțin 26 de persoane au murit și 45 au fost rănite, luni, în urma unor atacuri cu bombă, care au avut loc în mai multe orașe din Siria, informează agenția siriană Sana, citată de agențiile de presă internaționale, potrivit Agerpres.

Exploziile au avut loc în două orașe aflate sub controlul regimului sirian (Tartous și Homs), și la Hassake, localitate în nord-estul Siriei, controlată, în mare parte, de forțele kurde.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), două dintre deflagrații s-au produs în zona podului Arzouna, situat la intrarea în orașul Tartous. În urma exploziilor, 11 persoane și-au pierdut viața.

O a treia explozie a avut loc în Homs (centrul Siriei), cu ajutorul unei mașini-capcană. Atacul a vizat un punct de control al armatei și s-a soldat cu moartea a trei militari și rănirea altor șapte. Alte opt persoane au murit într-o explozie produsă la Hassaké, atacul vizând punctul de control Assayech.

Directorul ODSO, Rami Abdel Rahmane, a precizat că atacurile au avut loc simultan, ele vizând pozițiile forțelor de securitate.

 

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă