16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialEveniment unic în România pentru pasionaţii de călărie

Eveniment unic în România pentru pasionaţii de călărie

Pasionaţii de călărie au parte de un eveniment unic în România. Evenimentul Karpatia Horse Trials vine pe domeniul Cantacuzino din localitatea prahoveană, Floreşti. Perioada de desfăşurare este 10-12 octombrie.

Competiția ecvestră este un concurs complet internațional împărțit pe trei categorii de participanți: CIC1*, CIC2* și Novici și are următoarele probe: dresaj, obstacole şi corss-country.

Concursurile de echitație cu cele trei probe au ca origine testele de trei zile pe care le dădeau ofițerii de cavalerie împreună cu caii lor. Proba de dresaj urmărea initial să demonstreze abilitatea calului de a participa la parade, unde eleganța și obediența erau absolut necesare. Proba de cross-country a fost concepută ca un test de anduranță, curaj și vitejie în condiții de teren accidentat, care, practic, erau o normă a marșurilor lungi sau a misiunilor de depeșă. Faza de obstacole urmărea să arate condiția fizică și starea calului după o zi grea de cross-country, scrie site-ul oficial al evenimentului.

Competițiile sunt organizate în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română şi Federaţia Ecvestră Internaţională.

Concursurile vr fi arbitrate de Gerd Kust (Germania), Gabor Fintha (Ungaria), Robert Ramsden (Africa de Sud), Alexandru Iavorovski, Vadim Iavorovski (ambii din România).

Pe lângă concursul hipic internațional vor mai avea loc un concurs demonstrativ de atelaje cu doi și patru cai, show-uri, demonstrații ecvestre și o demonstrație de leadership asistat de cai.

Competiţia, dar şi demonstraţiile, sunt organizate pe cele 130 de hectare ale domeniului Cantacuzino.

 

 

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă