19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialElevii din București, ”pompieri pentru o zi” la Școala altfel

Elevii din București, ”pompieri pentru o zi” la Școala altfel

Sute de elevi din București au avut, luni, ocazia să fie pompieri pentru o zi. Încă de dimineață au mers pe poligonul pompierilor de la Gara Cățelu. Acolo au fost întâmpinați de reprezentanții ISU care le-au arătat și le-au explicat, pe înțelesul lor, ce înseamnă munca de pompier. 

Copiii au făcut cățărări, au urcat în autoutilitarele de stingere, în autouscări, în mașinile de prim-ajutor, de descarcerare și chiar au probat costumele ignifuge și cele de scafandri.

Copiii au înțeles că munca de pompier este periculoasă, pentru că lupta cu flăcările nu este deloc ușoară, dar este și frumoasă, pentru că au ocazia să salveze vieți, devenind astfel adevărați eroi.

Elevii și preșcolarii participă în perioada 7-11 aprilie, la activități extracurriculare și extrașcolare, conform programului ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.
 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă