24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialElectrolux va plăti 3,3 miliarde de dolari pentru fabrica de electrocasnice a...

Electrolux va plăti 3,3 miliarde de dolari pentru fabrica de electrocasnice a General Electric

Electrolux va plăti 3,3 miliarde de dolari pentru fabrica de electrocasnice a General Electric, pentru a se apropia de liderul pieţei, Whirlpool, relatează Bloomberg, potrivit de Mediafax.

Al doilea cel mai mare producător de electrocasnice din lume, Electrolux, a încheiat cea mai mare achiziţie din istoria sa, urmând să plătească 3,3 miliarde de dolari cash către compania americană General Electric.

"Această achiziţie întăreşte angajamentul nostru faţă de domeniul electrocasnicelor şi oferă Electrolux oportunitatea de a accelera investiţiile noastre în inovaţii şi creştere la nivel global", a declarat Keith McLoughlin, CEO-ul companiei din Suedia.

Cumpărarea unităţii de electrocasnice a General Electric va duce la o creştere importantă a prezenţei Electrolux pe piaţa din Statele Unite, care este, de altfel, cea mai mare pentru producătorul suedez. În ultimii ani, vânzările Electrolux au stagnat în SUA.

Electrolux va putea folosi mărcile General Electric, Hotpoint şi GE Monogram.

Unitatea de electrocasnice a General Electric a înregistrat vânzări de 5,7 miliarde de dolari anul trecut, adică 4% din veniturile totale ale companiei. 

Cele mai citite

Mai mulți deținuți au fost uciși în Rusia, după ce luaseră ostatici din rândul gardienilor

Forțele de intervenție au ucis în Rusia mai mulți deținuți, care luaseră ostatici câțiva gardieni. Incidentul s-a produs la un centru de arest preventiv din...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă