18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialEfectul #rezist: Românii care au redat demnitatea României sunt hărțuiți de Guvernul...

Efectul #rezist: Românii care au redat demnitatea României sunt hărțuiți de Guvernul PSD | OPINIE

Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu nu numai că refuză să plece de la butoanele puterii, au trecut la hărțuirea celor care le cer demisiile în protestul #rezist. Este o reacție care denotă, din nou, instinctele totalitare ale grupării care controlează acum România.

Toate agențiile de presă și publicațiile importante din lumea întreagă vorbesc despre România elogios. Din 1989 nu a mai beneficiat țara noastră de o asemenea mediatizare și atenție.

Un editorial Washington Post spune:

România oferă un semnal încurajator pentru democrație. Pariul că o populație indiferentă va înghiți această manevră insolentă s-a dovedit a fi teribil de nechibzuită. Manifestațiile românilor fac Europa mai stabilă, iar Trump ar trebui să țină cont înainte să critice UE”.




Ministrul de stat pentru Europa în cadrul Biroului Federal pentru Afaceri Externe de la Berlin, Michael Roth, a declarat, pentru publicaţia Welt, că “Integrarea Romaniei (in UE) n-a fost o greşeală” și poi a adaugat:

”Protestatarii curajoşi apără valorile europene: democraţia, statul de drept, independenţa justiţiei”.

Acestea sunt doar două exemple concrete dintr-o un lung șir de astfel de reacții pe care le urmăresc de două săptămâni pe cele mai importante canale de televiziune și agenții de presă din lume. În emisiunile în care s-a discutat despre protestul #rezist, de la CNN la France 24 și în relatările marilor agenții, de la Reuters la Associated Press, protestatarii din București sunt dați exemplu pentru că apără valorile care au construit democrațiile consolidate și pentru modul inedit, inventiv, creativ și aparte în care s-a derulat acest protest.

Imaginile cu protestatari care au adus în Piața Victoriei lângă tricolorul românesc și drapelele Uniuii Europene, al SUA, Franței, Italiei, Canadei sau cel NATO sunt prezentate ca un mesaj simbolic foarte puternic al românilor pentru lumea întreagă: aceasta este familia căreia îi aparținem.


Citește și: Autoritatea pentru Protecția Copilului a primit sesizări privind participarea părinților cu copii la proteste, dar susține că nu va demara anchete – surse

Participarea părinților cu copii la protestele împotriva Guvernului Grindeanu, din Piața Victoriei, au iscat numeroase discuții pro și contra în societatea civilă… continuarea aici!



Este un moment istoric în care românii ieșiti în stradă schimbă radical percepția României în lume. Fără a exagera deloc, cred că nu greșesc când spun că protestul #rezist a redat demnitatea românilor din întreaga lume.

Datorită sutelor de mii de români care au îndurat frigul pentru a protesta în toată țara, în timp ce dumneavoastră citiți aceste rânduri românii sunt priviți cu admirație și respect în toate țările civilizate.

Am arătat că românii nu sunt un popor de hoți și cerșetori, am arătat că cei mai mulți români sunt oameni onești care refuză hoția, corupția și cred în valorile care stau la fundația Uniunii Europene, a Statelor Unite ale Americii sau altor spații în care libertatea, democrația și domnia legii sunt deasupra de orice altceva.

Ne-am arătat și nouă, tuturor românilor onești din țara noastră, că suntem foarte mulți și puternici cei care nu acceptăm șmecheria și hoția ca mod de viață.

Este un efect surprinzător care confirmă înțelepciunea din zicala românească: În tot răul e un bine.




Răul planează însă asupra noastră, în ciuda revoltei publice fără precedent. Nu numai că pare că a supraviețuit protestelor, dar începe să se întoarcă împotriva românilor care au reușit să facă pentru România ceva ce nu a fost capabil să facă niciun politician.  
Capul răutăților, infractorul Liviu Dragnea, refuză să demisioneze. Pare că vrea să-l execute pe Sorin Grindeanu crezând că asfel potolește strada. Inculpatul Călin Popescu Tăriceanu e la fel de impertinent, din fotoliul de președinte al Senatului.

Dacă vor rămâne la butoanele puterii, nimic nu se va schimba ba chiar riscăm să pățim ca în iunie 1990 când România era eroul lumii după Revoluția din 1989 și Iliescu a distrus tot cu mineriadele prin care a păstrat puterea obținută cu ajutorul Moscovei.
Pentru că nu mai suntem în 1990 și Liviu Dragnea nu mai dispune de masa de manevră a lui Iliescu din Valea Jiului, actualul lider al PSD nu poate provoca o mineriadă.




Dar a trecut la represalii de alt tip. După ce secretara numită ministru de Interne a lansat lista neagră a ”dușmanilor poporului PSD”, a început prigoana manifestanților. În orașele mai mici Poliția îi amendează pe cei care au protestat sau chiar pe cei care au scris pe Facebook despre proteste.

Poliția Locală din subordinea primarului PSD de la Sectorul 1 îi anchetează pe cei care au făcut proiecții în Piața Victoriei. Cei care au filmat sau fotografiat cu drone sunt și ei ținte ale unor anchete și chiar au fost confiscate 5 drone.

Multe dintre imaginile care ne-au redat demnitatea în lumea întreagă se datorează proprietarilor de drone acum anchetați.

 

Primărița Gabriela Firea a cerut ca Protecția Copilului să ancheteze părinții care au mers cu cei mici la proteste. Mulți dintre părinții care au dat o lecție vie de civism și civilitate copiilor lor sunt în imaginile pentru care România este lăudată în lumea întreagă astăzi. Imaginea cu tricolorul uriaș făcut în Piața Victoriei, care este azi un simbol pentru România, a fost crunt batjocotită de aceeași Gabriela Firea.

 

Românii care au redat demnitatea României sunt hărțuiți și umiliți de o întreagă șleahtă încolonată după Dragnea și Tăriceanu care e speriată de schimbarea pe care protestul #rezist o cere imperativ. O schimbare căreia nu pot să-i supraviețuiască.

#protestez, deci #rezist

#rezist, deci #exist


Citește și: SCANDALOS. Poliția și Tripadvisor, instrumente de represiune în mâna lui Liviu Dragnea. PSD se răfuiește cu manifestanții care l-au obligat să facă un pas înapoi prin protestul #REZIST
Partidul lui Liviu Dragnea a început să îi hărțuiască pe cei care au participat la mitingurile antiguvernamentale sau i-au sprijinit pe manifestanți… continuarea aici!



Gabriel Liiceanu îi explică lui Liviu Dragnea cine manipulează protestul anti-PSD: Fiecare protestatar este manipulat de cel mai mare manipulator pe care-l cunoaște omenirea | TOP CITIRI



Citește și opinia ziaristului Răzvan Chiruță, redactor-șef România liberă: Marii eroi ai micilor orașe

50 de persoane au protestat împotriva actelor normative banditești și la Alexandria, fieful de fier al lui Liviu Dragnea. Acțiunea a uimit pe toată lumea, pentru că în orașul controlat de baronul de Teleorman cine se ridică împotriva puternicilor zilei este strivit. De altfel, nici nu a durat mult până ce protestatarii au început să aibă probleme… continuarea aici!



Infractorul Dragnea umblă acum cu alți doi elefanți periculoși

Șeful condamnat al PSD, Liviu Dragnea, a dat drumul la alți doi elefanți care tropăie periculos în societate și zdrobesc în picioare bunul-simț elementar. După protestele din ultimele zile devine tot mai evidentă incapacitatea structurală a președintelui PSD, infractorul Liviu Dragnea, de a înțelege democrația. În timp ce 600.000 de români i-au cerut demisia în stradă, șeful PSD se comportă tot mai agresiv, ca un dictator sadea… continuarea aici!




ANALIZĂ: Cât de toxică e atitudinea PSD împotriva companiilor mari. Economia României s-ar prăbuși fără multinaționale. Peste 1,2 milioane de români sunt angajați la companiile cu investiție străină și taxele pe salariile lor sunt uriașe





 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă