14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialCe a declarat Dragnea despre protestul transportatorilor

Ce a declarat Dragnea despre protestul transportatorilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat, joi, “total nemulţumit” de modul în care a lucrat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care nu a susţinut interesele asiguraţilor şi a precizat că transportatorii care protestează în faţa Guvernului “au dreptate”, informează Mediafax.

“Eu sunt total nemulţumit de modul în care a lucrat ASF. Înţeleg că acum vorbesc să facă nişte controale, să facă un audit, verificări şi totul se va face sub presiune. Cine i-a oprit să facă acest lucru mai demult?”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a comentat că transportatorii “au dreptate”, iar faptul că au blocat acum Capitala porneşte din “cauze obiective”. Dragnea a spus că speră în soluţii rapide, iar Parlamentul este deschis oricând pentru a face modificările care se impun.

Citeşte şi: Peste 3.000 de transportatori, în Piaţa Victoriei. Ce bulevarde sunt blocate în Capitală

“Eu cred că ASF trebuie să se gândească la gradul de suportabilitate a asiguraţilor”, a subliniat liderul PSD, adăugând că măsurile de până acum i-au favorizat pe asiguratori.

Piaţa Victoriei şi Şoseaua Kiseleff au fost blocate, joi, de transportatorii care au venit să protesteze cu mii de taxiuri, camioane, autobuze şi microbuze, principalal nemulţumire fiind legată de tariful prea mare al RCA. Transportatorii au început să se adune în Piaţa Victoriei şi pe Şoseaua Kiseleff încă de la ora 08.00, iar până la ora 10.00, când a început protestul, manifestanţii şi-au parcat maşinile în zona cuprinsă între sediul Guvernului şi Arcul de Triumf, blocând traficul.

După o oră de la începerea protestului, în Piaţa Victoriei, pe Şoseaua Kiseleff şi pe străzile alăturate ar fi aproximativ 3.000 de oameni.

Citeşte şi: UPDATE: Federaţiile transportatorilor ameninţă cu un protest de amploare. De ce respinge Primăria Capitalei cererea

O delegaţie a transportatorilor a fost invitată joi la discuţii cu vicepremierul Vasile Dâncu şi cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pentru a-şi prezenta cererile de reducere a tarifului RCA. Premierul Dacian Cioloş nu se află la Guvern, el participând la Consiliul Eurpean de iarnă de la Bruxelles.

 

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă