21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialDosarul Păvăleanu: Fiica şefului CJ Prahova, urmărită penal. Fotografii de la nunta...

Dosarul Păvăleanu: Fiica şefului CJ Prahova, urmărită penal. Fotografii de la nunta Andreei Cosma, cu Păvăleanu şi un interlop

UPDATE:Marcel Pavaleanu, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Ponta, Marcel Păvăleanu, arestat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, apare în fotografiile de nuntă ale  Andreei Cosma, fiica preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, informează Centrul de Investigaţii Media. În aceleaşi fotografii (ataşate în material) apare şi Răzvan Alexe, un interlop cercetat în acelaşi dosar. Pe numele lui Alexe a fost emis un mandat de arestare în lipsă.

Citeşte şi:Fotografii de la nunta Andreei Cosma, cu Păvăleanu şi un interlop

Fiica preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Andreea Cosma, este anchetată penal de procurorii de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în acelaşi dosar în care este anchetat fostul angajat SGG, Marcel Păvăleanu.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de fiica lui Mircea Cosma pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, motivând că Andreea Cosma ar fi înfiinţat mai multe firme fantomă, prin intermediul cărora ar fi realizat returnări ilegale de TVA şi creditări fictive.

Citeşte şi: Fost angajat al Guvernului, reţinut de procurori pentru evaziune fiscală

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra conturilor cabinetului notarial pe care fiica preşedintelui CJ îl deţine, prejudiciul ridicându-se la aproape 150 de milioane de lei.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în perioada 2012-2013, inculpaţii s-ar fi folosit de un lanţ comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova şi a municipiului Bucureşti, simulând operaţiuni comerciale de achiziţie/livrare mărfuri şi servicii ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale.

Ulterior, sumele de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost retrase în numerar din conturile bancare ale societăţilor comerciale, prin simularea unor operaţiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme.

În dosarul evaziunii fiscale şi spălării de bani prin firme fantomă este anchetat şi fostul angajat al Guvernului, Marcel Păvăleanu. Păvăleanu, alături de cei cinci colaboratori ai săi, au fost arestaţi preventiv pentru 28 de zile, în luna octombrie, de Tribunalul Prahova. Toţi cei şase au atacat decizia instanţei, recursul urmând să fie judecat la Curtea de Apel Ploieşti.

Citeşte şi: Angajat pe criterii politice la Guvern, arestat pentru evaziune fiscală

În acelaşi dosar procurorii au cerut mandat de arestare şi pentru alte două persoane – Răzvan Alexe şi Corneliu Popa -, însă cauza celor doi a fost disjunsă din lipsă de procedură, urmând să fie judecată în 21 octombrie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Răzvan Alexe şi Corneliu Popa nu au fost găsiţi, iar procurorii au cerut eliberarea unor mandate de arestare în lipsă.

Potrivit mai mult articole de presă, Marcel Păvăleanu s-ar fi aflat în anturajul familiei şefului CJ Prahova de mai mulţi ani. De altfel, intervievat de Hotnews.ro, Mircea Cosma recunoştea recent că îl cunoştea pe Păvăleanu încă din 2005-2006, când fostul angajat al SGG activa deja în PSD. Întrebat de publicaţia online ce l-a calificat pe Marcel Păvăleanu să beneficieze de sprijinul partidului pentru o funcţie în guvern, Mircea Cosma a avut următoarea replică: “Adică nu e copil de pe stradă, e băiat cu facultate, cu vechime, cu alea. (…) Are facultate? Are, deci nu e de pe stradă. Are vechime? Are. Deci nu e de pe stradă. A făcut parte, că acum s-a suspendat, a avut funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Plopeni. L-au propus ăia de acolo, de acolo a făcut parte. Lucruri simple”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă