24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialDoliu în lumea fotbalului: A MURIT unul dintre cei mai buni portari...

Doliu în lumea fotbalului: A MURIT unul dintre cei mai buni portari din istorie

Fostul portar al echipei Uruguayului, Ladislao Mazurkiewicz, intrat în legenda fotbalului după duelurile cu Pele, a murit, miercuri, la 67 de ani, la Montevideo, ca urmare a problemelor renale şi respiratorii, informează AFP, potrivit Mediafax.

Informaţia a fost anunţată pe Twitter de un alt fost portar uruguayan, Fernando Alvez.

Mazurkiewicz era spitalizat de o săptămână şi se afla în comă.

După ce a şi-a început cariera la echipa RC Montevideo, el a jucat la Penarol, câştigătoarea Copei Libertadores şi a Cupei Intercontinentale în 1966, iar apoi la Atletico Mineiro (Brazilia) şi la Granada (Spania).

Ascensiunea sa a început în 1965 când Penarol a întâlnit în semifinalele Copei Libertadores redutabila echipă braziliană Santos, unde strălucea regele Pele.

Desemnat cel mai bun portar la Cupa Mondială dn 1970, din Mexic, acest portar de origine poloneză a rămas celebru datorită unei faze de geniu a lui Pele în detrimentul său, la semifinala dintre Brazilia şi Uruguay, scor 3-1.

Elegant portar de 1,79 m, renumit pentru ieşirile rapide şi dotat cu o personalitate puternică, Mazurkiewicz s-a retras din fotbalul profesionist în 1981. El a antrenat Penarol în 1988 şi 1989.

La retragerea din 1971, sovieticul Lev Iaşin, unul dintre cei mai mari portari ai tuturor timpurilor, l-a numit pe Mazurkiewicz ”succesorul său”.

Cele mai citite

GRECO al Consiliului Europei solicită reglementări mai stricte pentru prevenirea corupției în funcțiile înalte ale guvernelor centrale

Strasbourg, 30.05.2024 - Grupul de State împotriva Corupției (GRECO) al Consiliului Europei a cerut guvernelor să adopte reglementări mai stricte pentru a preveni corupția...

Congresul spaniol dominat de socialiști a votat amnistia separatiștilor catalani

Deputaţii spanioli au adoptat joi definitiv o lege de amnistie în favoarea separatiştilor catalani, o măsură foarte controversată a guvernului de stânga al premierului...

Festivalul Bicicletei ajunge la Ferma Vieții din Homorâciu în weekendul 31 mai-2 iunie

Primul festival dedicat bicicletelor din România va fi găzduit de Ferma Vieții din Homorâciu, în perioada 31 mai-2 iunie 2024. Locația aleasă pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă