16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDoi suspecți, arestați în dosarul asasinării lui Boris Nemțov

Doi suspecți, arestați în dosarul asasinării lui Boris Nemțov

Autorităţile ruse au reţinut, sâmbătă, doi bărbaţi suspectaţi de asasinarea politicianului de opoziţie Boris Nemţov, relatează agenţia Sputnik, conform Mediafax.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi sub suspiciunea că l-au asasinat pe politicianul Boris Nemţov, a anunţat sâmbătă directorul Serviciului federal de securitate (FSB), Aleksander Bortnikov.

Citește și: Ce investigații făcea Boris Nemțov, înainte de a fi ucis

Potrivit lui Bortnikov, citat de postul de televiziune Rossiya-24, numele suspecţilor, originari din Caucazul rus, sunt Zaur Dadaiev şi Anzor Gubaşev.

Directorul FSB a precizat că preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la reţinerea suspecţilor. Bortnikov a amintit că Putin a cerut FSB, Ministerului de Interne şi Comitetului de anchetă să creeze un grup de anchetă comun pentru a elucida cazul asasinării lui Nemţov. Preşedintele Putin a promis că autorităţile vor face totul pentru a-i pedepsi pe cei responsabili de organizarea crimei.

Citește și: Asasinarea lui Nemțov, condamnată ”în cei mai duri termeni”, în Senatul american

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.

Considerată un martor-cheie în acest dosar, Anna Duriţkaia s-a întors în Ucraina după ce a fost interogată de anchetatorii ruşi.

Citește și: Serviciile secrete din SUA l-au asasinat pe Nemțov. Cine lansează această acuzație

Avocatul tinerei, Vadim Prohorov, a declarat pentru RIA Novosti că Annei Duriţkaia nu i s-a cerut să se întoarcă în Rusia pentru un nou interogatoriu în urma reţinerii celor doi suspecţi.

Potrivit unei surse citate de Interfax, cei doi suspecţi reţinuţi sâmbătă sunt bănuiţi că ar fi chiar autorii crimei, relatează BBC News Online. Suspecţii au fost identificaţi după ce autorităţile au găsit maşina pe care au folosit-o, a precizat sursa citată.

Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă