13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDNA Italieni, trimişi în judecată la Cluj,pentru spălare de bani şi evaziune...

DNA Italieni, trimişi în judecată la Cluj,pentru spălare de bani şi evaziune fiscală

Vicenzo Carruggio, cetăţean italian şi asociat unic al SC Viatrans Serv SRL, este acuyat de evayiune fiscală, în formă continuată, spălare de bani, în formă continuată, delapidare, în formă contiunuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru comiterea de infracţiuni.

Alberto Carruggio, administrator al SC Dueci SRL şi Ricciardi Vittorio, asociat şi administrator la SC  Amotrans International SRL şi SC Tecmer SRL sunt acuzaţi de complicitate la evaziunne fiscală în formă continuată, spălare de bani, falsuri în înscrisuri, complicitate la delapidare şi asociere pentru comiterea de infracţiuni.

 

În fapt, în perioada mai 2003.decembrie 2005 inculpatul Carruggio Vincenzo, în calitate de administrator la SC Viatrans Serv SRL, pe baza unor documente contabile false, a înregistrat în evidenţele contabile ale acestei firme mai multe cheltuieli nereale sub pretextul efectuării unor operaţiuni comerciale inexistente, în realitate, cum ar fi închirierea de utilaje şi mijloace de transport sau servicii de asistenţă din partea firmelor reprezentate de inculpaţii Carruggio Alberto şi Ricciardi Vittorio.

 

Aceste acte s-au realizat în scopul sustragerii de la plata unor obligaţii fiscale către bugetul de stat în sumă de 6.123.553 lei, echivalentul a 1.665.321,31 euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpaţii Carruggio Vincenzo, Carruggio Alberto şi Ricciardi Vittorio şi-au însuşit, pe nedrept, din conturile firmelor pe care le reprezentau suma totală de 3.800.838 euro pe care au transferat-o în conturile din Italia ale SC Dueci SRL. pe baza unor operaţiuni comerciale fictive, cunoscând că aceşti bani provin din infracţiuni de evaziune fiscală. Pentru a crea aparenţa de legalitate a acestor operaţiuni, inculpaţii au întocmit în fals 111 facturi fiscale şi mai multe contracte pe care le-au evidenţiat în contabilitatea firmelor implicate în circuit.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă cu suma totală de 10.451.178 lei reprezentând impozit pe profit, TVA şi majorări şi penalităţi de întârziere.

 

Nu au fost identificate bunuri mobile sau imobile care să poată fi indisponibilizate sau valorificate în vederea recuperării acestei pagube.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă