17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDNA extinde cercetările în dosarul de şantaj RCS & RDS. ANTENA 3,...

DNA extinde cercetările în dosarul de şantaj RCS & RDS. ANTENA 3, complice la şantaj

Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus, joi, extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de S.C. ANTENA 3 S.A. pentru  complicitate la infracţiunea de şantaj în dosarul INTACT – RCS & RDS, informează un comunicat al DNA, remis România liberă.

Măsura a fost luată în cauza penală referitoare la infracţiunea de şantaj reţinută în sarcina  director general al ANTENA TV GROUP, Sorin Alexandrescu, a Cameliei Voiculescu şi a lui Daniel Matiescu.

Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat, în esenţă, următoarea stare de fapt:

În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns un administrator al unei societăţi comerciale să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de directorul Antena TV Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică, se precizează în comunicat.

Citeşte şi Postul ANTENA 3, URMĂRIT PENAL

Pe de altă parte, Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea, către partea vătămată şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. şi semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului, se mai arată în documentul DNA.

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să-i accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare care să o vizeze.

Citeşte şi Gâdea: Convingerea mea fermă este că Antena 3 nu are nicio legătură cu dosarul de şantaj

De pe 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate.

În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 şi pe cele aparţinând S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată.

Învinuitei i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă