12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDisponibilizari la FEPSA Barlad

Disponibilizari la FEPSA Barlad

Peste 400 de salariati de la FEPA SA Barlad vor fi trecuti in somaj, in luna aprilie a.c., acestia urmand sa se alature celor 800 de muncitori disponibilizati de la fabrica de rulmenti in luna martie. In total, firmele barladene ar putea disponibiliza in jur de 1.500 de angajati pana la finele acestui an.

"Din cate stim, se pare ca fabrica nu a mai virat de ceva timp contributiile la bugetul de stat, desi ne sunt oprite lunar din salariu. Din aceasta cauza nu vom putea beneficia de salarii compensatorii, daca se va hotari sa se faca disponibilizari colective. Ar fi o lovitura grea pentru oameni. Oamenii sunt foarte suparati si ingrijorati. Fiecare are familie de intretinut, copiii la scoala, imprumuturi la banci de achitat", a declarat un muncitor de la FEPA.  Nu numai fabrica de echipamente pentru automatizari va trece la disponibilizari: sute de angajati de la alte fabrici de confectii au fost anuntati ca vor fi concediati. Este cazul firmei Confectii SA, unde muncitorii nu mai au de lucru decat in procent de 50% fata de anii anteriori. Directorul de la Confectii SA, Emil Copceag, a declarat ca unitatea trece prin cea mai neagra perioada de activitate din cei 70 de ani de functionare. "Nu mai avem de lucru decat pentru 50% din cei peste 1.000 de salariati.

 

Este o situatie grea, fapt pentru care am avut discutii cu partenerii nostri de dialog social, in speta cu sindicalistii. Incercam sa gasim solutii pentru a evita, pe moment, recurgerea la disponibilizari. Una dintre variante este ca in lunile aprilie si mai sa trimitem oamenii in concediu de odihna, prin rotatie, cate 15 zile", a explicat directorul Copceag. Cele mai sumbre previziuni arata ca, in 2009, peste 1.500 de angajati din industria barladeana isi vor pierde locurile de munca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă