19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul Ambulanţei din Reşiţa, contestat de angajaţi

Directorul Ambulanţei din Reşiţa, contestat de angajaţi

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, a fost ieri ca la defilare: lumea s-a adunat şi a scandat ore în şir. Cosmin Librimir, actualul director, va pleca de la Serviciul Judeţean Ambulanţă (SJA) Caraş-Severin. Aceasta după ce fostul manager, Daniela Popescu, a obţinut în instanţă conducerea SJA. Angajaţii nu au stat cu mâinile în sân. Ei sunt decişi să protesteze în ori ce formă ca pe post să rămân Cosmin Liblimir.

Proteste înverşunate

Tot personalul s-a adunat în curtea Staţiei şi a protestat încă de la prima oră de program. Protestul oamenilor nu afectează activitatea staţiei de ambulanţă, iar maşinile răspund normal la solicitări. Însă angajaţii sunt decişi să nu plece din curtea instituţiei până ce doctoriţa Popescu nu îşi va da demisia, fiindcă ei nu o mai vor.
De numele fostei manager sunt legate mai multe scandaluri. Ajunsă în fruntea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin la începutul lunii aprilie 2008 prin numire politică, doctoriţa Daniela Popescu a ocupat această poziţie până în august 2009 când a fost schimbată din funcţie în urma unor controale şi rapoarte de control. Mandatul său a implicat Serviciul Judeţean de Ambulanţă într-o multitudine de scandaluri, de la repararea autoturismelor unor persoane fizice în garajele serviciului, la naveta pe bani publici pe care ar fi făcut-o la domiciliul ei din Caransebeş sau la nişte cursuri de specializare la Timişoara. De altfel, chiar şi Direcţia de Sănătate Publică a început mai multe controale de audit la SJA în perioada în care acesta era condus de către Daniela Popescu.

Director regretat

Ionel Rudea, şofer cu peste 30 de ani vechime, spune că ,,Schimbarea vine acum după ce la „volanul” ambulanţei a ajuns un om care a reuşit să se remarce în timp scurt prin realizările sale. Doctor Librimir a reuşit să informatizeze Staţia şi substaţiile din judeţ, a reuşit să doteze cu echipament ambulanţa, toţi angajaţii au costume noi şi cumpărate la preţuri extrem de mici, iar Staţia nu mai are nici un fel de datorii”. Dr. Ioan Cotârlă, director medical al Ambulanţei, spune că ,,acest om, Liblimir, a făcut în aproape un an cât au făcut alţi directori în şapte, nu este oportună schimbarea”
Încă actualul director, dr. Cosmin Liblimir, spune că ,,nu am nici un amestec la ce se întâmplă aici. Am fost de gardă şi m-am trezit cu acest protest în curte. Este o decizie judecătorească şi- aceasta este decizia. Nu mă pot opune”, a adăugat Cosmin Libimir.
,,Cu toate acestea, oricum pentru postul de manager al SJA trebuia să se organizeze un concurs şi că, deşi dr. Popescu revine pe post, va trebui să se prezinte la concurs şi să obţină cel mai bun rezultat pentru a-şi putea păstra această funcţie” spune Dragoş Luca, directorul DSP Caraş-Severin.

 

 

 

 

Cele mai citite

Candidatul PSD la Primăria Giurgiu, traseistul Nicolae Barbu, este și un stripper talentat

Fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, între 2012 și 2020, mai vrea un nou mandat din partea PSD, dar ceea ce se știe mai...

Ciolacu știe mai bine decât ambasadoarea SUA când vom scăpa de vize. Ambasadoarea vorbea de anul 2025, Ciolacu e sigur de anul 2024. Tot...

Premierul Marcel Ciolacu are o versiune mai optimistă decât ambasadoarea SUA cu privire la momentul în care cetățenii României vor fi scutiți de vizele...

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...
Ultima oră
Pe aceeași temă