12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul Ambulanţei Argeş: Şeful CJ nu a suferit stop cardiac, a fost...

Directorul Ambulanţei Argeş: Şeful CJ nu a suferit stop cardiac, a fost o stare de lipotimie

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, Gabriel Popa, a declarat vineri că preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, căruia i s-a făcut rău la scurt timp de la arestarea sa, că acesta nu a suferit un stop cardiac, ci a avut o “stare de lipotimie”, potrivit Mediafax.

“A existat un prim apel făcut prin sistemul 112 la ora 19.05 (joi-n.r.) pentru o persoană necunoscută care avea o stare de lipotimie şi care se afla în incinta Tribunalului Argeş. În patru minute, echipajul ambulanţei a ajuns acolo. S-a constatat că este vorba despre Constantin Nicolescu, care acuza un disconfort toracic şi acuza o stare generală uşor modificată. În urma consultului medical a fost preluat şi transportat la Spitalul Judeţean. Nu a necesitat manevre terapeutice speciale pe timpul transportului. Pacientul a fost predat medicilor de la UPU. Au fost făcute investigaţiile cerute de medicii de la UPU. Ulterior, aceştia ne-au solicitat să îl transportăm la Spitalul Floreasca. În jurul orei 22.00 a fost predat Spitalului Floreasca. Aş vrea să menţionez că în toată acesta perioadă nu s-a pus problema unui stop cardiac, nefiind necesare manevre speciale în astfel de situaţii”, a declarat dr. Gabriel Popa.

Popa a mai precizat că echipajul care a ajuns la Tribunal a constatat că preşedintele CJ Constantin Nicolescu era într-o stare de lipotimie.

“Electrocardiograma nu a arătat elemente care să dovedească o afecţiune cardiacă acută pe timpul transportului către spital. Ulterior, medicii de la spital, în urma investigaţiilor pe care le-au considerat necesare, au solicitat transport spre Bucureşti. Pe drum, starea pacientului a fost bună, nefiind nevoie de manevre medicale speciale. Domnul Nicolescu s-a aflat în permaneţă într-o stare clinică generală stabilă. Nu au fost elemente medicale care pe mine ca medic să mă facă să cred că viaţă dânsului a fost acut în pericol”, a mai spus Popa.

Preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), i s-a făcut rău, joi seară, la scurt timp după ce Tribunalul Argeş a decis arestarea sa preventivă. Ulterior, şi soţiei acesteia i s-a făcut rău. Cei doi au fost transportaţi cu ambulanţe la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar ulterior preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Dr. Cristina Stocheci de la Serviciul de Ambulanţă Argeş afirma, joi seară, că Nicolescu a făcut un atac de cord.

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost stabilizat în cursul nopţii, este conştient şi va supus unor investigaţii suplimentare pentru ca medicii să vadă care este starea organelor interne sau dacă sunt tulburări de coagulare, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, medicul Şerban Brădişteanu.

Nicolescu va fi supus, vineri, unor investigaţii suplimentare, printre care un computer tomograf şi o ecografie, pentru a vedea care este starea organelor interne sau dacă sunt tulburări de coagulare.

În cazul în care rezultatele sunt bune şi nu este niciun risc vital, el ar putea fi operat pe cord deschis la începutul săptămânii viitoare. Dacă rezultatele vor arăta alte probleme urgente care i-ar pune pacientului viaţa în pericol, acesta va fi operat mai devreme, a spus Şerban Brădişteanu.

Medicul spunea joi noapte că primele intervenţii în cazul lui lui Constantin Nicolescu vor avea în vedere stabilizarea acestuia.

Brădişteanu a precizat că în cazul lui Nicolescu este vorba de o boală de metabolism, dar este foarte probabil ca şi stresul să fi declanşat puseul acut.

Întrebat dacă Nicolescu va putea fi tratat în sistemul penitenciar, Brădişteau a răspuns că acest lucru va fi posibil după ce preşedintele CJ Argeş va fi stabilizat.

“Bolnavul se prezintă instabil hemodinaic, posibil în urma unui puseu hipertensiv sau accident cerebral minor. Urmează ca evoluţia clinică şi investigaţiile medicale să stabilească diagnosticul de atitudine. În acelaşi timp, pe fondul unei cardiopatii aterosclerotice cronice, cu stenoze vasculare de circa 95% , a prezentat un posibil spasm coronarian cu modificări ECG dinamice. Nu sunt semne de infarct miocardic acut. După coronarografie, pacientul este internat în serviciul ATI cu tratament medical complex”, se arăta într-un comunicat de presă transmis joi noapte de purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa.

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă