12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDirectorii de scoli din Vaslui risca sa ramana fara indemnizatiile de conducere

Directorii de scoli din Vaslui risca sa ramana fara indemnizatiile de conducere

Conducerea Inspectoratului scolar Judetean Vaslui nu se gandeste sa disponibilizeze angajatii din sistem drept raspuns la adresa primita de la minister in care se cere reducerea cheltuielilor cu personalul. Responsabilii din invatamantul vasluian vor sa propuna in schimb ministerului alte masuri. Ieri, timp de mai multe ore, sindicatele din invatamantul vasluian s-au intalnit cu sefii IsJ, in incercarea de a gasi solutii la solicitarea Ministerului Educatiei.
"Nu avem de unde sa dam afara oameni, nici nu vreau sa ma gandesc ca s-ar putea intampla asa ceva. Suntem in discutii, in Comisia paritara si incercam sa gasim solutii, in nici un caz sa dam afara oameni", a declarat prof. Florin Ciurariu, inspector scolar general al judetului. La Vaslui, IsJ are in jur de 7.500 de angajati, din care 6.000 de profesori si 1.500 personal nedidactic (administratori, personal de serviciu etc.). "De unde sa dam afara personal? La personal nedidactic suntem la minim, in timp ce profesorii sau invatatorii nu pot fi disponibilizati.

Cu cine sa mai invete copiii carte, daca le dam afara dascalii? Nu concep ideea sa dam afara personal", spune seful invatamantului vasluian. Printre masurile care vor fi propuse Ministerului Educatiei se numara renuntarea la plata orelor suplimentare, eliminarea primelor de 2%, dar si taierea unor indemnizatii de conducere la cei aproape 800 de directori de scoli si gradinite din judet. Propunerile sunt acceptate si de sindicate, care ar evita astfel disponibilizarea, in primul rand, a sute de angajati din randul personalului nedidactic.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă