33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialDirector BCR despre furtul din casetele de valori: Nu sunt indicii privind...

Director BCR despre furtul din casetele de valori: Nu sunt indicii privind vinovăţia unui angajat al băncii

Directorul de comunicare al BCR Ionuţ Stanimir a declarat că nu există indicii privind vinovăţia unui angajat al băncii în ancheta privind furturile din casetele de valori, informează Mediafax.

„Ceea ce vă pot spune este că procedurile noastre acordă maximă importanţă siguranţei clienţilor. În acest moment, colaborăm cu Poliţia şi le-am pus la dispoziţie toate probele materiale şi înregistrările video, însă din indiciile şi din semnele momentane nu există implicare a angajaţilor băncii. Ceea ce vă putem spune, de asemenea, este că, din punct de vedere contractual, nu există obligaţia legală de a despăgubi clienţii, însă în acelaşi timp vom evalua orice obligaţie morală pe care o avem în sensul despăgubirii, cu ajutorul organelor acreditate.(…) Nu există niciun semn în ceea priveşte complicitatea unui angajat al băncii, momentan nu există indicii în acest sens. Poliţia face investigaţii preluând probele materiale de la faţa locului şi înregistrările video”, a declarat Ionuţ Stanimir.

Citeşte şi: Cât de sigure mai sunt casetele de valori?

Stanimir a descris jurnaliştilor sistemul de securitate al băncii din zona de Tezaur şi procedura deschiderii unei casete de valori, cu „trei bariere de securitate”, precizând că în niciun moment „un angajat al băncii nu vede, nu observă, nu are idee ceea ce se află în interiorul acesteia”.

„Vă pot descrie sistemul de siguranţă pentru a clarifica acest aspect, iar în ceea ce priveşte acţiunea răufăcătorilor va trebui să întrebaţi Poliţia. În ceea ce priveşte accesul la camera de Tezaur există trei bariere de securitate, intrarea în bancă, securizată şi monitorizată, intrarea în zona de acces de tezaur la subsol, monitorizată şi securizată, precum şi uşa de tezaur securizată, iar înăuntrul tezaurului nu pot exista camere de luat vederi. Clienţii nu sunt însoţiţi de consilierii băncii în momentul în care accesează casetele de valori. Deschiderea unei casete de valori se face cu două chei, una a băncii şi una a clientului, ambele individuale, iar consultarea casetei de valori se face exclusiv de către client, care e singur, în niciun moment un angajat al băncii nu vede, nu observă nu are idee ceea ce se află în interiorul acesteia”, a spus directorul de comunicare al BCR.

Citeşte şi: Angajaţi ai băncii şi clienţi, suspecţi în ancheta furturilor din casetele de valori de la BCR Piteşti

Întrebat dacă există posibilitatea ca un client care are o casetă închiriată să poată deschide o altă casetă pe care a avut-o cândva şi după care şi-a făcut mulajul cheii, Stanimir a precizat că „nu există această posibilitate” şi i-a îndemnat pe jurnalişti să întrebe organele de anchetă despre acest mod de operare.

Chestionat dacă se schimbă încuietorile în momentul în care o casetă de valori este închiriată de alt proprietar, directorul de comunicare al BCR a precizat că o să verifice „acest aspect”, iar întrebat din nou dacă se poate face un mulaj după cheie Stanimir le-a spus jurnaliştilor că nu poate comenta şi i-a îndemnat iarăşi să întrebe Poliţia despre o asemenea situaţie.

Întrebat, de asemenea, dacă există o cheie universală a băncii pentru toate cutiile din unitate sau o cheie a băncii pentru fiecare cutie, Stanimir a răspuns: „Depinde de la bancă la bancă, momentan nu pot face alt comentariu, în acest moment acestea sunt precizările pe care le pot face. Aşteptăm detalii suplimentare, deocamdată atât pot declara”.

Într-un comunicat al Direcţiei de Comunicare a BCR, trimis marţi seară, un comunicat de presă în care se precizează că, în urma incidentului, se va face „o revizuire completă a standardelor de securitate şi procedurilor aferente în cadrul tuturor locaţiilor unde este oferit acest serviciu” şi se reaminteşte faptul că „banca oferă serviciul de închiriere a casetelor de valori fără a solicita clienţilor declararea conţinutului acestora”.

„Clienţii sunt singurii care cunosc ce conţin şi cât valorează bunurile din casetele de valori proprii”, se mai arată în comunicatul Direcţiei de Comunicare a BCR.

Numărul reclamaţiilor privind dispariţia de bani din cutii de valori de la sucursala BCR din centrul Piteştiului a ajuns la opt, după ce marţi după-amiază alte trei persoane au făcut plângeri la Poliţie în acest sens, surse judiciare afirmând că există doi suspecţi în acest caz.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă