28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialDirectoarea Scolii Centrale ramane in functie, inspectorul - sanctionat

Directoarea Scolii Centrale ramane in functie, inspectorul – sanctionat

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a anuntat ieri ca nu va da curs propunerii de demitere a directoarei Scolii Centrale din Capitala, Svetlana Bodnaras, trimi-tand in acest sens o nota de reanalizare catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). In paralel, inspectorul general al ISMB, Gheorghe Alexe, a primit o observatie scrisa din partea ministerului “pentru lentoarea cu care s-a miscat in acest caz si faptul ca a recunoscut greu ca in momentul incidentului se afla chiar in sediul Scolii Centrale”.
Ca prima forma de mustrare, masura luata de conducerea ministerului il va impiedica pe Alexe, in prezent inspector-sef interimar, sa ia parte la concursul ce va fi organizat pentru ocuparea postului. In mod normal, accesul la functia de inspector general ar fi fost impiedicat de criteriul varstei, insa in conditii normale ministerul i-ar fi dat o derogare pentru a putea participa la concurs.
In acelasi timp, politistul de proximitate care nu a raspuns la solicitarea directoarei a scapat doar cu o mustrare. Conducerea Politiei Capitalei a anuntat ieri ca modul in care a procedat agentul-sef adjunct Cristian Barsan, politist de proximitate din cadrul Sectiei 6 Politie, a fost analizat in Consiliul de Disciplina in urma cu o zi. Dupa consultarea Consiliului, conducerea Politiei Capitalei a dispus sanctionarea agentului-sef adjunct Barsan cu mustrare, pentru “indeplinirea defectuoasa a indatoririlor de serviciu”.
Politia Municipiului Bucuresti a sesizat sambata Consiliul de Disciplina pentru a decide ce masuri vor fi luate impotriva agentului Cristian Barsan. “Agentul-sef adjunct, desi liber dupa serviciul de 24 ore, nu a anuntat sectia de politie cu privire la prezenta lui Constantin Grozea in scoala, cunoscut cu antecedente penale pentru violenta si care putea constitui un pericol potential”, a declarat Tutilescu sambata.
Seful Politiei Capitalei a spus ca aceia care trebuiau sa intervina in acest caz erau agentii de paza. “Daca o patrula a politiei ar fi ajuns acolo, trebuia sa-l scoata pe Grozea din scoala, dar acelasi lucru putea fi facut si de agentii de paza”, a afirmat Tutilescu. Teoretic, Barsan putea sa prevada ca Grozea poate constitui o “problema”.
In ceea ce-l priveste pe inspec-torul principal Lucian Nistor, de la Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (DGCCOA) din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cel care se ocupa de cazul Grozea, nu va avea de suferit in nici un fel, impotriva acestuia nefiind luata nici o sanctiune.

Recomandari privind cresterea securitatii in scoli

Intrarea in scoala, atat pentru elevi, cat si pentru profesori, va fi permisa pe o singura cale de acces, iar scolarii vor avea o tinuta distinctiva de identificare, a declarat ministrul Educatiei, Mihai Hardau.
Ministrul spune ca pachetul de masuri stabilite de MEdC vizeaza definirea perimetrului scolii, care depaseste incinta acesteia, fiind perceput ca orice spatiu in care se desfasoara o activitate organizata de scoala (educativa, sportiva, culturala, recreativa). In plus, fiecare scoala va elabora un plan de paza. De asemenea, vor fi monitorizate absentele si evenimentele care genereaza probleme si vor fi identificate cauzele acestora. In timpul recreatiilor, elevii vor fi supravegheati, iar accesul persoanelor straine in scoala se va face numai dupa legitimare. Ministrul a mai spus ca in perioadele de trafic intens serviciul de supraveghere va fi intensificat, iar cadrele didactice au obligatia de a interveni in orice situatie conflictuala sau care pot genera incidente nedorite, fiind obligate sa apeleze imediat numarul de urgenta 112.
Orice incident trebuie raportat urgent inspectoratelor scolare si Ministerului Educatiei si Cercetarii. Potrivit lui Hardau, trebuie intensificata activitatea de consiliere scolara, pa-rintii vor fi mai puternic implicati in activitatea scolara, va fi regandita programa orelor de dirigentie, iar in-spectoratele scolare si reprezentantii MEdC vor efectua controale pentru evaluarea nivelului de siguranta in scoli.

Cele mai citite

Judecătoria Sectorului 3 a emis un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu

În urma anulării condamnării sale definitive de 13 ani și opt luni pentru un accident fatal din urmă cu cinci ani, Mario Iorgulescu se...

Rusia – Ucraina, ziua 849: SUA permit Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele trimise de ele

Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov, forţe...

Organizatorul galelor  Kombat London, o nouă funcție

John Smith a fost numit Președinte Regional al Sindicatului Național al Polițiștilor Smart Pol pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. A...
Ultima oră
Pe aceeași temă