23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialDinamovistii vor sa dizolve "aspirinele"

Dinamovistii vor sa dizolve “aspirinele”

Duminica, Dinamo a devenit campioana de toamna, dar nu a avut timp sa se bucure de performanta, pentru ca in aceasta seara, de la ora 21:45, va intalni intr-o partida capitala Bayer Leverkusen, pe care daca o va invinge va primi biletele pentru primavara europeana.
Nemtii, care in urma cu patru ani au disputat finala Ligii Campionilor, sunt departe de forma de altadata, ocupand in prezent locul 10 in Bundesliga cu 18 puncte. Dupa tragerea la sorti a grupelor Cupei UEFA, Leverkusen era vazuta ca favorita la calificare alaturi de Tottenham, in timp ce Dinamo urma sa se lupte cu FC Bruges si Besiktas pentru locul trei. Forma buna in care s-a aflat Dinamo de la inceputul sezonului a dat peste cap calculele specialistilor si a pus “aspirinele” in situatia de a tremura si pentru ultima pozitie care asigura prezenta in saisprezecimi. “Leverkusen e o echipa buna, foarte puternica, in revenire de forma, ca forta si ca valoare, zic eu. Este a doua echipa dupa Tottenham”, a precizat Mircea Rednic.

Skibbe: “Dinamo este o echipa foarte puternica”

Desi in campionat nu evolueaza foarte bine, “aspirinele” au declarat pentru presa din Germania ca spera sa se intoarca de la Bucuresti cu cel putin un punct. “Daca vom juca la fel cum am facut-o in ultima parte a meciului cu Cottbus (n.r. – partida castigata de Leverkusen cu 3-1) din campionat, atunci sigur vom lua un punct la Bucuresti”, a precizat directorul sportiv Rudi Voller. La sosirea in Romania declaratiile oficialului nemtilor au devenit si mai optimiste: “Am venit sa castigam si sa facem un joc bun”.
In partida de la Bucuresti, tehnicianul lui Bayer, Michael Skibbe, nu va putea conta pe serviciile lui Carsten Ramelow si Tranquillo Barnetta, accidentat, in timp ce Madouni este incert. “Absenta lui Ramelow o sa conteze pentru ca este un jucator experimentat, dar sper sa gasesc cea mai buna solutie. Dinamo este o echipa foarte puternica si terenul propriu este un avantaj pentru ei, dar si noi putem evolua foarte bine in deplasare”, a mentionat tehnicianul german, afirmand ca s-ar multumi si cu un egal la Bucuresti daca la finalul meciurilor din grupe Leverkusen va ocupa o pozitie ce o duce in primavara europeana.
Nici la Dinamo lucrurile nu sunt tocmai roz, desi Moti si Margaritescu si-au ispasit etapa de suspendare in jocul de la Bruges. Pe langa absenta lui Iulian Tames, care numai ce a reluat alergarile dupa accidentarea din meciul cu Urziceni, Mircea Rednic nu stie inca daca il va putea folosi pe Adrian Cristea.

Partida Dinamo – Leverkusen va fi condusa de o brigada portugheza, care-l va avea la centru pe Joao Ferreira, ajutat de Jose Ramalho si Sergio Lacroix, iar Pedro Henriques va fi rezerva.
Dupa trei etape, locul intai este ocupat de Tottenham (9p), urmata de Dinamo (4p), dar un meci mai putin jucat. Pozitia a treia este ocupata de FC Bruges (2p), a patra de Leverkusen (1p), din doua meciuri jucate, iar codasa este Besiktas (0p).

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă