19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialCum să slăbești rapid primăvara: Dieta în patru puncte propusă de o...

Cum să slăbești rapid primăvara: Dieta în patru puncte propusă de o americancă

Dieta de primăvară propusă de nutriționista americană Melina Jampolis este ușor de urmat și va da rezultate rapide, dacă sunt respectate cele patru principii esențiale: 

  1. Dublează cantitatea de legume şi redu la jumătate carbohidraţii, ca pâinea, pastele, orezul, cartofii, cerealele etc. Dacă reuşeşti să renunţi şi la zahăr şi cereale procesate, sănătatea ta va avea numai de câştigat, pentru că acestea nu sunt prea hrănitoare.
  2. Fă mişcare mai eficient, introducând exerciţii intermediare. De exemplu, dacă mişcarea ta obişnuită este mersul pe jos, încearcă să alergi câte 30 de secunde şi apoi să mergi pentru un minut şi să repeţi această succesiune de zece ori. Poţi adăuga şi o a doua mişcare intermediară, chiar dacă e vorba doar despre un mers mai alert. Această alternare te va ajuta să arzi mai multe calorii. Cercetările au demonstrat deja că lichidele nu sunt la fel de satisfăcătoare pentru corp ca mâncărurile solide, iar oamenii nu mănâncă mai puţin dacă beau multe calorii.
  3. Renunţă la lichidele cu multe calorii: sucuri, băuturi energizante, apă îndulcită, alcool etc.
  4. Odihneşte-te bine. Dacă dormi mai puţin de şase ore pe noapte, senzaţia de foame de-a lungul zilei va fi mai puternică şi va apare mai des. În plus, îţi va scădea capacitatea de a procesa carbohidraţii.

Nutriţionista americană Melina Jampolis are şi o sugestie de meniu pentru cei care vor să scape repede de kilogramele în plus, conform CNN:

Mic dejun

  • O omletă dintr-un ou întreg şi două albuşuri, amestecate cu o cană de spanac şi prăjită în două linguri de ulei de măsline
  • O cană de căpşuni
  • O cană de ceai verde cu lămâie

Gustare între mese

  • O cană de iaurt simplu

Prânz

  • Salată din trei căni de verdeţuri (salată, spanac, leurdă, ceapă verde etc.), 100 g proteine slabe cum ar fi carne de pui sau ton, o jumătate de cană de fasole, legume colorate (ardei, morcovi, roşii, castraveţi etc.), o lingură de ulei de măsline şi două linguri de oţet
  • O cană de ceai verde rece cu lămâie

Gustare între mese

  • Un măr mic şi un sfert de cană de nuci
  • O cană de ceai verde cu lămâie

Cină

  • 120 g peşte
  • Două căni de legume (coapte sau călite în două linguri de ulei de măsline)
  • O jumătate de cană de orez brun sau de paste integrale
  • 30 g ciocolată neagră (opţional)
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă