14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialDEVA. Bărbatul care şi-a ucis părinţii cu lovituri de ciocan, condamnat la...

DEVA. Bărbatul care şi-a ucis părinţii cu lovituri de ciocan, condamnat la 20 de ani de închisoare

Bărbatul din Deva care şi-a ucis părinţii cu lovituri de ciocan şi a stat apoi două zile cu trupurile acestora în casă a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Hunedoara, la 20 de ani de închisoare, pentru omor calificat. Decizia instanței nu este definitivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, magistraţii l-au condamnat la 20 de ani de închisoare pe bărbatul de 57 de ani din Deva care şi-a ucis părinţii cu lovituri de ciocan, la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut.

"Bărbatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la cinci ani de interzicerea unor drepturi. De asemenea, magistraţii au dispus prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în sistemul naţional de date genetice judiciare", a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Sentinţa nu este definitivă, existând posibilitatea formulării unui apel.

Bărbatul de 57 de ani din Deva şi-a ucis părinţii în vârstă 85 de ani, în a doua zi de Crăciun, lovindu-i de mai multe ori în zona capului, cu un ciocan, iar apoi a stat în casă cu trupurile neînsufleţite ale celor doi.

După două zile, o nepoată a celor doi bătrâni a anunţat Poliţia că nu i-a mai văzut pe aceştia de câteva zile, iar poliţiştii au descoperit cadavrele bătrânilor în apartamentul lor dintr-un bloc din zona Mioriţa din Deva, unde aceştia locuiau cu fiul lor.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că, de mai mulţi ani, părinţii îi reproşau că nu şi-a întemeiat o familie şi că are probleme cu greutatea, fiind supraponderal.

De asemenea, bărbatul a relatat că părinţii – un fost director la CEC şi o fostă contabilă la Casa de Pensii – îi reproşau că este pensionar pe caz de boală şi că nu lucrează, iar el nu a mai putut rezista presiunii.

Ulterior, bărbatul a fost arestat, el povestindu-le anchetatorilor că i-a omorât pe părinţii săi în camere diferite, iar a doua zi a mutat cadavrul mamei în aceeaşi încăpere unde era trupul neînsufleţit al tatălui, l-a întins pe jos lângă pat şi l-a acoperit cu un cearceaf.

De asemenea, în timpul anchetei el a recunoscut că a mers la garajul familiei, unde a încercat să măsoare şanţul de scurgere pentru a vedea dacă poate arunca acolo cadavrele, însă nu a mai apucat să îşi ducă la îndeplinire planul.

Bărbatul se află în arest de la sfârşitul lunii decembrie 2013.

Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...
Ultima oră
Pe aceeași temă