20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialO nouă tehnică medicală poate schimba culoarea ochilor

O nouă tehnică medicală poate schimba culoarea ochilor

Un nou tratament medical cu laser poate schimba permanent culoarea ochilor de la căprui la albastru. Până acum, procedura a dat rezultate bune pentru peste 30 de persoane, informează Daily Mail.

Citește și: CONTROVERSĂ: Transplantul de CORP, posibil peste doi ani

Tehnica revoluționară de schimbare a culorii irisului se află încă în teste. După încheierea acestora, intervenția va costa 5.000 de dolari și va fi oferită de o companie californiană.

Metoda de schimbare a culorii ochilor folosește celule „Scavenger”, care distrug pigmentul din iris.

„Sub fiecare ochi căprui se află un ochi albastru. Singura diferență este că ochiul căprui este acoperit cu un strat subțire de pigment care acoperă irisul albastru”, a spus medicul cercetător Gregg Homer.

Conform echipei de cercetare Strōma Medical, procedura durează 30 de secunde, iar eliminarea completă a țesutului de pigmenți durează două săptămâni.

Citește și: A fost descoperit un NOU VIRUS LETAL

Până acum, 17 pacienți din Mexic și 20 din Costa Rica au testat tratamentul. Compania speră să testeze tehnica pe un total de 100 de pacienți.

Însă, oftalmologul britanic Saj Khan este de părere că tratamentul ar putea să înfunde canalele de drenaj ale ochilor. 

„Această complicație ar putea duce la creșterea presiunii la nivelul ochilor. Dacă presiunea persistă, ar putea duce la apariția glaucomului”, a spus specialistul.

Cercetătorii care au dezvoltat tratamentul au spus că înfundarea canalelor de drenaj a fost și principala lor preocupare, pe care au testat-o.

„Până acum, apariția glaucomului nu s-a dovedit a fi o problemă în testele preclinice și în cele clinice”, au spus cercetătorii.

Procedura medicală a fost criticată și de specialistul în tratamente cu laser, Mark Korolkiewicz, care este de părere că procedura ar putea fi dăunătoare sănătății ochilor.

Citește și: 10 simptome ale CANCERULUI, pe care oamenii le ignoră

„Imediat ce intri cu laserul în ochi, riști să provoci daune. Noi folosim laserele numai pe cornee, la suprafața ochiului. Noul tratament presupune folosirea laserului în interiorul ochiului”, a spus medicul.

De asemenea, tratamentul a fost criticat pentru cultivarea preferinței pentru ochii albaștri, care trimite la protejarea rasei ariana, considerată superioară de naziști.Însă, cercetătorul a spus că nu a înțeles de ce criticii consideră că oferirea posibilității de schimbare a culorii ochilor este o dovadă de rasism. 

Cele mai citite

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...
Ultima oră
Pe aceeași temă