18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialDeputat rus: Primarul Chişinăului, persona non grata în Rusia

Deputat rus: Primarul Chişinăului, persona non grata în Rusia

Un deputat rus i-a propus ministrului de Externe să-l declare persona non grata pe primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, transmite RIA Novosti, conform Mediafax.

“Îi propun ministrului rus de Externe să-l declare persona non grata pe Dorin Chirtoacă”, a spus Roman Hudiakov, miercuri, în cadrul unei intervenţii în Duma de Stat.

Citeşte şi: Un deputat rus vrea mai multe trupe de la Moscova în Transnistria

Deputatul rus a precizat că primarul Chişinăului ar fi interzis săptămâna trecută desfăşurarea unor manifestaţii de Ziua Victoriei.

“Anterior, acest primar inadecvat a propus redenumirea Zilei Victoriei în Ziua Durerii”, a declarat Hudiakov.

Astfel de acţiuni sunt rezultatul unei politici active a României de a angaja Republica Moldova în sfera sa de influenţă, a subliniat el.

Citeşte şi: Primar Chişinău: Reîntregirea neamului nostru devine obiectivul secolului XXI

Recent, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a semnat o dispoziţie prin care, anual, în 9 mai, în Piaţa Mării Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova va fi marcată Ziua Europei, iar manifestaţiile dedicate Zilei Victoriei vor avea loc la Memorialul “Eternitate”.

Cele mai citite

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

VINARIUM, cel mai important concurs internațional de vin din Europa Centrală și de Sud-Est, se ține la Ploiești

Ediția XXI a VINARIUM International Wine Contest are loc în perioada 23-26 mai 2024 la Ploiești. Concursul este organizat de ASER Consulting & Management și...

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă