19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialDejul, capitala baschetului feminin

Dejul, capitala baschetului feminin

Federaţia Română de Baschet a decis o gazdă cel puţin surprinzătoare a ediţiei din acest an a All Star Game-ului feminin. Oraşul Dej a fost ales să organizeze show-ul anual al baschetului feminin, deşi Sala Sporturilor din localitate suferă la capitolul capacitate. Motivaţia principală a forului de la Bucureşti a fost faptul că dejenii merită să retrăiască atmosfera din anii de glorie ai echipei locale Someş Tiger Dej.

Doar 1.000 de spectatori vor putea fi prezenţi, duminică, la un spectacol care, pe lângă meciul propriu-zis, va mai cuprinde câteva partide de Old Star şi minibaschet. În cadrul meciului de Old Star, fanii dejeni vor putea vedea la lucru câteva dintre fostele glorii ale echipei Someşul Dej, iar după întrecerile de minibaschet, spectatorii vor putea participa la diferite concursuri, dar şi la o reprezentaţie a majoretelor.

Oraş mic, cultură bogată

Înainte de show-ul propriu-zis dintre echipele Nordului şi Sudului, care va începe la ora 20.00, sportivele vor fi protagonistele unei prezentări de modă care va încinge atmosfera în Sala Sporturilor. “Am decis ca acest eveniment să aibă loc la Dej, pentru că acolo am avut un centru care a dat multe talente şi jucătoare pentru lotul naţional al României. Am ales Dejul pentru că o parte din noi am activat într-un oraş mic, cu o cultură pentru sport şi pentru baschet.

În această ediţie a All Star Game vom avea multe jucătoare tinere, dar şi jucătoare cu o foarte mare experienţă. Prin acest eveniment ne dorim să promovăm valorile, să arătăm că existăm şi că avem de unde să învăţăm, iar, pe altă parte, să le arătăm copiilor că pot face performanţă în baschet şi îşi pot depăşi limitele”, a declarat preşedintele federaţiei, Carmen Tocală. În 2010, “Meciul Stelelor” a avut un real succes la Drobeta Turnu-Severin.

TROFEU

Se dă Cupa la Satu-Mare

Cu o zi înaintea All Star Game-ului, la Satu Mare se va desfăşura Final Four-ul Cupei României de baschet feminin. În prima semifinală, care se va disputa vineri, de la ora 17.30, CSM Satu-Mare va întâlni SCM Craiova, iar două ore mai târziu BC Sepsi Sfântu-Gheorghe şi BC ICIM Arad vor disputa meciul-vedetă din această competiţie. Învinsele vor disputa, sâmbătă, finala mică, după care, de la ora 19.00, va avea loc partida pentru desemnarea noii câştigătoare a Cupei României.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Andreea Pora, editorial: Marile necunoscute din dosarul generalilor SRI

Andreea Pora ridică semne de întrebare cu privire la linșajul mediatic și arată cum Realitatea Tv patronată de Maricel Păcuraru are legatura cu dosarul...

Locuitorii unui cartier din sectorul 1, sinistrați, după căderea unui copac

Un copac a căzut pe drumul de acces către cartierul Greenfield din sectorul 1 al Capitalei, locuitorii fiind sinistrați. Arborele căzut a blocat complet drumul...

Modernizarea Spitalului Foișor: O Realizare Majoră în Ortopedie în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea

Veștile bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic continuă să curgă, iar atât îndrăgitul actor, cât și publicul, sunt nerăbdători să-l vadă...
Ultima oră
Pe aceeași temă