20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialDecizia luată de liderul Statului Islamic care a stârnit CONTROVERSE în grupare

Decizia luată de liderul Statului Islamic care a stârnit CONTROVERSE în grupare

Liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a emis un decret prin care interzice publicarea înregistrărilor video cu execuţii barbare, apreciind că acestea îi sperie pe copiii musulmanilor, potrivit Mediafax. Reacțiile membrilor SI au fost împărțite. 

Al-Baghdadi ar fi trimis o scrisoare aripii mediatice a grupării extremiste, în care subliniază că nu mai este permisă prezentarea scenelor violente în înregistrările video, care au devenit cunoscute în întreaga lume odată cu apariţia lui “John Jihadistul” în 2014.

Citește și: Iadul semănat de Statul Islamic. Mărturisirile terifiante ale tinerelor care au evadat: ”M-au lovit și m-au ars cu țigările. Nu știu de câte ori m-au violat”

El şi-ar fi motivat decizia afirmând că nu trebuie ofensaţi musulmanii, care ar putea considera că imaginile sunt înfricoşătoare pentru copii.

ARA News relatează însă că decizia liderului jihadist a generat reacţii împărţite între membrii grupării. Unii sunt de acord că imaginile care prezintă execuţii violente nu sunt favorabile imaginii grupării Stat Islamic. Dar alţii consideră că înregistrările sunt bune pentru intimidarea oponenţilor.

Citește și: VIDEO. Un copil de 14 ani povestește cum a fost torturat de Statul Islamic

Cea mai recentă înregistrare video a grupării prezintă combatanţi care obligă un copil de maximum 10 ani să decapiteze un soldat sirian capturat.

Cele mai citite

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

EXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă – Judecătorul de la Tribunalul București vizat de grupul mafiot pentru soluția dată în Cazul Adamescu

GRUP MAFIOT PENTRU ÎNGENUNCHIEREA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA ȘI UCIDEREA FIULUI LUI DAN ADAMESCU Foto: de la stânga la dreapta - Procurorul Adrian George Matei, Carmen...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...
Ultima oră
Pe aceeași temă