12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDe ce nu s-a dus Diaconu la Parchet: "Eram la DENTIST să-mi...

De ce nu s-a dus Diaconu la Parchet: “Eram la DENTIST să-mi scot nişte fire din dinţi”

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost chemat joi la Parchet pentru a i se aduce la cunoştinţă noi acuzaţii de conflict de interese. Diaconu nu a onorat însă citaţia pentru că, la ora la care trebuia să se întâlnească cu procurorii, era la dentist, potrivit Rtv.net.

Diaconu a declarat, la România TV, că nu a reuşit să ajungă la audierea de la parchet deoarece a fost la dentist, iar ora la care fusese invitat, ora 11.00, trecuse.

“Mă rugaseră telefonic să mă duc azi. Nu mai ţineam bine minte ora, am avut o problemă la dinţi şi, după ce am coborât de pe scaunul stomatologic, le-am dat telefon şi le-am cerut să-mi mai spună încă o dată ora. “Eee, a trecut. A fost la 11″, a fost răspunsul. Şi zic: Bun! Acum nu pot că am program, că trebuie să plec din ţară să semnez contracte interstatale şi am stabilit împreună să ne vedem în jur de 10 – 11, ceva de genul asta. Stabilim noi data. Asta e tot ce s-a întâmplat. M-am văzut telefonic cu dânşii fără probleme”, a declarat Diaconu.

Diaconu a insistat asupra cauzelor care i-au împiedicat prezentarea la Parchet, spunând că s-a înţeles fără probleme cu procurorii.

“Nu am putut să mă duc la ora 11 pentru că am ui.., m-am dus să-mi scot nişte fire din dinţi, am avut o operaţie, ce să vă mai spun. Când am coborât de pe scaunul de stomatologie, am dat telefon şi am întrebat la ce oră e, că nu mai ţin minte. Mi-au zis că a trecut, că era la 11. Când am sunat era 12.30 şi atunci tot telefonic am zis că eu am acum treabă şi hai să ne vedem după aia că eu trebuie să plec în colo, în colo. Nicio problemă, au zis dânşii, făceţi-vă treaba şi ne vedem după 10 – 11 iunie”.

“Le-am spus că nu mă pot duce pentru că plec din ţară. N-am plecat încă pentru că azi am avut o reuniune importantă cu primul-ministru pe probleme de anticorupţie. Le-am spus că nu pot să vin acum, când te duci acolo nu poţi să stai jumătate de oră, e mai mult de stat. În noaptea asta plec, nu numai din ţară, plec într-un program întreg. E treaba mea cu dânşii. Am rezolvat-o telefonic, se ştia de ea. (…) Am amânat de comun acord telefonic până după 10 – 11 (iunie n.red.). Asta este realitatea absolută. Înţelegerea a fost că nu am timp acum şi că după aceea, după ce mă întorc, după ce plec şi din ţară, pentru că acum plec prin ţară, când mă întorc merg la dânşii şi stăm de vorbă cât e nevoie”, a conchis Diaconu.

Procurorii au confirmat că au fost anunţaţi de către ministrul Culturii că nu se poate prezentala audieri, invocând “motive obiective”, şi că doreşte ca audierea să fie programată în 11 iunie.

Diaconu nu s-a prezentat la audieri deşi premierul Ponta îi ceruse anterios, în urma unei şedinţe desfăşurate la Ministerul Justiţiei, să meargă la Parchet. “Mircea Diaconu trebuie să meargă acolo. Mi-a spus că a fost chemat, i-am zis să se ducă imediat acolo. E aproape Parchetul”, a spus Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă