12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDe ce a ajuns Bosânceanu din nou în arest

De ce a ajuns Bosânceanu din nou în arest

Controversatul om de afaceri George Vergiliu Bosânceanu a fost reţinut de către procurori, fiind acuzat de proxenetism şi trafic de minori, alături de alte cinci persoane.

 

Reţinerea celor şase a venit ca urmare a unei anchete derulate de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa. Procurorii DIICOT au descoperit că, în cursul anului 2011, inculpaţii Bosânceanu George Vergiliu, Peneoaşu Gheorghe, Roşu Marian, Barbu Bogdan, Chiciorea Georgică, Helera Virgil şi Şaban Sevghilim, din municipiul Constanţa, au obţinut beneficii financiare substanţiale, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani.

Clienţii erau racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare. „Activitatea infracţională se desfăşura cu predilecţie în sezonul estival, în hotelul Histria, proprietatea inculpatului George Vergiliu Bosânceanu”, spun procurorii DIICOT. Aceştia au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa.

Armă politică

Bosânceanu este cunoscut constănţenilor pentru hotelul Histria, pe care l-a extins fără autorizaţie. Anexele construite astfel au fost dărâmate, lunile trecute, de către Inspectoratul de Stat în Construcţii. Acelaşi Bosânceanu a mai construit două hoteluri, în municipiul Constanţa, fără autorizaţie. Prefectul Claudiu Palaz îl acuză pe primarul Radu Mazăre că nu le-a dărâmat. Mai mult, prefectul a depus ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa o plângere penală împotriva acestuia, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

“În luna decembrie 2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a emis ordonanţe de repunere în situaţia anterioară prin care a dispus Primăriei Constanţa să desfiinţeze imobilele Hotel GEC Coiciu din Constanţa, Str. Străjerului 56A (B bis) şi Hotel Scorillo din Constanţa, B-dul Tomis 68, aparţinând inculpatului Bosânceanu George-Vergiliu. Întrucât nici până în prezent primarul Radu Mazăre nu a întreprins vreun demers pentru punerea în executare a ordonanţelor  procurorului,  mai exact pentru dezafectarea celor două imobile ilegale, consider că se face vinovat de blocarea activităţii judiciare şi de încălcarea  legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Inacţiunea primarului reprezintă un refuz constant de a duce la îndeplinire atât prevederile legale, cât şi ordonanţele procurorului, motiv pentru care am solicitat admiterea plângerii pentru săvârşirea de către primarul Mazăre a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice”, a spus prefectul. Text Box:

Furt de curent

Bosânceanu a mai fost acuzat şi că a branşat ilegal la curent hotelurile sale, paguba estimată fiind de ordinul zecilor de mii de lei. De asemenea, poliţiştii au descins de mai multe ori la imobilele sale, unde au descoperit mai multe bunuri furate, printre care se aflau chiar şi bărci. Bosânceanu a susţinut întotdeauna că se fac abuzuri asupra sa. Deşi recunoaşte că nu are autorizaţie pentru extinderea hotelului Histria şi pentru GEC Coiciu, subliniază că are un dosar în instanţă cu autorităţile statului şi că demolările sunt orchestrate de Elena Udrea şi Claudiu Palaz.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă