15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCVM Tomis, obligat să joace perfect

CVM Tomis, obligat să joace perfect

Clubul constănţean a pierdut primele două jocuri din semifinalele Diviziei A1 la volei masculin şi trebuie să câştige următoarele trei partide pentru a accede în ultimul act al întrecerii.

Calificarea echipei Explorări Baia Mare în semifinalele Diviziei A1 la volei masculin, în dauna celor de la Unirea Dej, a fost considerată o surpriză. Maramureşenii nu aveau mari speranţe la finală pentru că în- semifinale urmau a juca în compania celor de la CVM Tomis Constanţa, echipă care în primele 24 de jocuri ale campionatului nu a pierdut decât o singură dată. În faţa unei echipe constănţene de nerecunoscut, Baia Mare a făcut un pas mare spre o nouă surpriză de proporţii câştigând primele două jocuri, chiar în fieful vicecampionilor.

Calificarea în ultimul act al campionatuluis e joacă însă în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, astfel că Tomis mai are de doi bani speranţe. Began & Co. trebuie să îşi adjudece toate cele trei partide rămase de disputat pentru a continua lupta pentru titlu, în timp ce maramureşenii mai au nevoie de un singur succes pentru a obţine biletele pentru finală. Explorări este favorită clară, mai ales că următoarele jocuri se vor disputa la Baia Mare. Primul meci este programat chiar azi, cu începere de la ora 17.00. Dacă Tomis se va impune, următorul joc va avea loc miercuri de la aceeaşi oră.

Constănţenii stau foarte prost la capitolul moral după ce au cedat primele două jocuri pe propriul teren, însă un dram de speranţă încă mai există în tabăra echipei de pe litoral. „Am jucat cât se poate de prost în primele două meciuri. Am făcut foarte multe greşeli şi oaspeţii ne-au taxat. Mergem la Baia Mare să câştigăm şi să egalăm situaţia pentru ca apoi să jucăm calificarea în faţa propriilor suporteri. Am demonstrat pe întreg parcursul sezonului că avem potenţial, iar în aceste două meciuri de la Baia Mare trebuie să reconfirmăm acest lucru”, a declarat căpitanul echipei de pe litoral, Radu Began. Nici tehnicianul rus Viktor Sidelnikov nu cedează, „Calificarea nu este jucată în ciuda rezultatului din primele două meciuri. Am jucat bine sâmbătă însă diferenţa au făcut-o greşelile, pe care nu trebuie să le mai repetăm. Până în momentul în care nu am pierdut definitiv calificarea noi luptăm în continuare”, a spus tehnicianul tomitanilor.

Fetele mai au nevoie de un meci

Băieţii sunt aproape eliminaţi din drumul către titlul naţional, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre echipa feminină. Învingătoare în primele două partide, disputate la Constanţa, tomitanele mai au nevoie de un singur succes în următoarele trei meciuri pentru a-şi câştiga dreptul de a evolua în ultimul act al competiţiei. Primele două întâlniri cu Dinamo sunt programate azi şi mâine, de la aceeaşi oră, 18.00. Constănţencele au prima şansă la calificare, mai ales că, în sezonul regulat, au reuşit să se impună pe terenul dinamovistelor.

2 este locul pe care a încheiat CVM Tomis campionatul trecut, fiind învins în finală de Remat Zalău.

Cele mai citite

FOTO. Beat, a intrat cu mașina pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai de la Barbu Văcărescu

Un incident grav a avut loc noaptea trecută în București, unde un șofer băut a pătruns cu mașina pe șantierul de modernizare a liniei...

FOTO. Beat, a intrat cu mașina pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai de la Barbu Văcărescu

Un incident grav a avut loc noaptea trecută în București, unde un șofer băut a pătruns cu mașina pe șantierul de modernizare a liniei...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă