12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCVM Tomis luptă pentru calificare

CVM Tomis luptă pentru calificare

Voleibaliştii constănţeni au nevoie de un succes, în această seară, pentru a accede în faza următoare a Cupei Challenge.

Stagiunea continentală a fost începută de formaţia de volei masculin CVM Tomis, săptămâna trecută, când a jucat pe terenul bosniacilor de la MOK Brcko Jedinstvo. Began şi compania au reuşit să se impună în Bosnia cu scorul de 3-1 şi acum au prima şansă la calificarea în 16-imile Cupei Challenge. Returul este programat în această seară, în Sala Sporturilor din Constanţa, cu începere de la ora 18.00. Este prima dispută europeană a constănţenilor în acest an şi totodată ultima partidă, restul jocurilor fiind programate în 2012.

Tehnicianul echipei de pe litoral, Martin Stoev, aşteaptă un succes clar în faţa bosniacilor pentru a încheia bine anul şi a privi spre viitor cu încredere. „În ciuda faptului că ne-am impus în meciul tur, adversara noastră nu este o echipă uşor de învins. Avem totuşi prima şansă şi, dacă jucăm cum ne-am propus, ne calificăm. Este şi ultimul joc acasă în acest an şi sperăm să încheiem într-o notă pozitivă. Totodată, o calificare ne va face să sperăm la lucruri mult mai bune pentru anul care urmează”, a declarat Martin Stoev.

Căpitanul constănţenilor, Radu Began, a declarat, la rândul său, că se aşteaptă la un succes „scurt” marţi, iar calificarea să fie un cadou pentru suporterii echipei. „Deja putem spune că suntem obi§nuiţi cu prezenţa în competiţiile europene. Anul acesta am reuşit să pornim cu un succes pe terenul celor de la MOK Brcko şi ne aşteptăm la un joc bun şi în meciul de marţi. Ne dorim o evoluţie bună care să ne aducă o victorie scurtă şi totodată calificarea pe care o oferim în dar suporterilor noştri”, a declarat Radu Began.

În ceea ce priveşte obiectivul echipei de pe litoral în actuala stagiune acesta este disputarea finalei. „Noi ne dorim să jucăm finala. Avem un culoar favorabil şi singura problemă ar fi echipa italiană Modena, pe care ar trebui să o întâlnim în sferturile întrecerii. Poate totuşi va fi o surpriză şi italienii nu vor ajunge acolo”, a declarat Serhan Cadâr, directorul executiv al clubului constănţean.

Până la jocul cu Modena, dacă se va califica în această seară, Tomis va întâlni în 16-imi o altă formaţie din România, Ştiinţa Explorări Baia Mare.  

Gest frumos al tomitanilor

Echipierii formaţiei CVM Tomis vor oferi cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă unor persoane cu dizabilităţi. Directorul executiv al Tomisului a anunţat că această acţiune va avea loc pe 24 decembrie. „Momentan nu pot confirma locaţia unde ne dorim să mergem. Pot spune doar că jucătorii care vor rămâne la Constanţa după meciul din Cupa Challenge vor merge la un centru pentru persoane cu dizabilităţi pentru a oferi cadouri”, a spus oficialul constănţean.

Tot în această săptămână, Tomis organizează şi masa festivă de la finalul anului, miercuri, la ora 21.00.

 

3 este locul pe care s-a clasat CVM în 2009, în Cupa Challenge.

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă