12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCVM Tomis, la un meci de finală

CVM Tomis, la un meci de finală

Echipa mai are nevoie de un singur succes în faţa celor de la Dinamo pentru a merge în finala Diviziei A1 la volei masculin.

 

Mai puţin de o lună mai este până la finalul Diviziei A1 la volei masculin. Competiţia urmează a-şi desfăşura finala în zilele de 4, 5, 17, 18 şi 22 aprilie. Totuşi, programul poate fi modificat în funcţie de numărul jocurilor ce se vor mai disputa între Dinamo şi CVM Tomis Constanţa, cele două echipe confruntându-se în semifinală. Campioana -ultimelor două ediţii ale întrecerii, Remat Zalău, a reuşit deja să se califice în ultimul act.

Adversara Rematului din finală se decide între Dinamo şi Tomis. Echipa de pe litoral a reuşit să se impună în primele două partide, disputate la Constanţa şi mai are nevoie de un singur succes pentru a merge în faţa zălăuanilor. Sistemul de calificare este „cel mai bun din cinci jocuri”, astfel că, echipa antrenată de Jorge Cannestracci se poate spune că este deja cu un picior în finala Diviziei A1, mai ales că primele două partide au fost câştigate de Tomis categoric, în faţa unui Dinamo fără replică. Nu de aceeaşi părere este şi jucătorul -CVM-ului, Florin Voinea, care a spus: „Chiar dacă scorul nu o arată, eu cred că Dinamo a fost mai montată, mai în joc în a doua partidă. La Bucureşti sigur vor schimba ceva pentru că la Constanţa au pierdut categoric şi vor vrea să arate că nu degeaba joacă în semifinală”.

Chiar dacă sunt aproape calificaţi, tomitanii rămân însă cu picioarele pe pământ. „Acest 2-0 nu ne asigură calificarea. Trebuie să mergem la Bucureşti şi să câştigăm pentru a merge în ultimul act. Nu ne dorim să prelungim această finală, deoarece a fost un sezon lung şi două jocuri în plus ar conta mult la capitolul oboseală, iar în faţa celor de la Remat trebuie să ne prezentăm în cea mai bună formă fizică pentru a avea o şansă”, a declarat directorul executiv al echipei, Serhan Cadâr.

Meciurile în care se va decide finalista dintre Dinamo şi Tomis vor avea loc azi, mâine şi pe 1 aprilie. De menţionat însă că, dacă CVM se impune în meciul de azi (ora 17.00), celelalte partide nu se vor mai juca.

Sirenele întâlnesc Dinamo

Echipa feminină de volei a Constanţei, CSV 2004 Tomis, s-a calificat uşor în semifinale trecând de SCM U Craiova. În penultimul act, formaţia antrenată de Darko Zakoc va întâlni echipa Dinamo. Este practic o reeditare a semifinalei stagiunii trecute, când Tomis reuşea să se califice în finală după ce trecea de gruparea bucureşteană cu scorul de 3-1. Ulterior, CSV îşi adjudeca primul titlu din istorie. Primele meciuri ale penultimului act, care se dispută în sistemul „cel mai bun din cinci partide”, se joacă mâine şi poimâine la Constanţa.

 

9 şanse are la dispoziţie CVM Tomis pentru a obţine victoria care să-i asigure prezenţa în finală.

Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă