19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialCursuri la 8 grade Celsius

Cursuri la 8 grade Celsius

– Unii elevi de la scoala din Brebu, judetul Caras-Severin, s-au imbolnavit, iar pe altii nu ii mai lasa parintii la cursuri.

– Localnicii il ameninta pe primar: "Fa ca de aia ai ajuns aici. Daca nu, dracu te ia. Pe la mine pe la poarta tu nu mai treci!".

peste 30 de parinti si bunici au venit ieri la scoala din Comuna Brebu, judetul Caras-Severin, sa isi ia copiii acasa. Ei spun ca cei mici sunt expusi frigului si nu vor sa ii imbolnaveasca cu buna stiinta. Cu toate ca scoala a inceput de doua luni, iar afara s-au instalat temperaturile de sub 0 grade, la scoala cu clasele I – VIII din Comuna Brebu nu este caldura. In salile de clasa, termometrele abia daca arata 7 – 8 grade, iar copiii stau la cursuri imbracati ca afara.

In ultima saptamana numarul copiilor care vin la scoala a scazut foarte mult: unii s-au imbolnavit, iar pe altii nu ii mai lasa parintii la cursuri. Directoarea scolii, Madelona Acsinescu, spune ca ,,cei din primarie cunosc situatia si nu au facut nimic. Isi bate joc de noi domnul primar. La propriu". Directoarea scolii mai spune ca ,,nimeni nu a facut un pas pentru a repara centrala. In aceste conditii nu mi-a mai ramas altceva de facut decat sa scurtez orele, sa las copiii acasa si sa le cer dascalilor sa recupereze materia pierduta".
Ion Ticheriu si-a suflecat manecile de fata cu presa si s-a apucat de treaba. A desfacut cateva suruburi si s-a mazgalit bine pe maini. In cateva minute, toata cladirea s-a umplut de un fum gros care i-a scos pe toti afara. Zicala ca ,,unde-i fum, e si caldura", nu s-a potrivit aici. Termometrele aratau tot sase grade in clasa. Doar ca se vedea mai rau din cauza fumului. El spune ca ,,centrala termica instalata anul trecut in scoala, s-a defectat din cauza unui motoras de la o pompa. Da, am comandat alta si cred ca o sa reparam centrala pana vineri".

Foarte suparati, oamenii au spus in cor ca centrala nu a mers nici macar o zi si au dat buzna peste primarul Viorel Rosca pe care l-au luat la intrebari. Acesta a incercat sa gaseasca fel de fel de scuze si in final a spus ca ,,Asta de la alegeri se trage. astia sunt aia de nu m-au votat atunci si acum se razbuna. Promit ca pana vineri va fi cald in scoala". Maica Ana are 80 de ani si trei nepoti la scoala. Ea i-a spus primarului: ,,Daca nu faci centrala, ai de lucru cu mine! Te-ai pus primar, acu fa ca de aia ai ajuns aici. Daca nu, dracu te ia. Pe la mine pe la poarta tu nu mai treci!".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă