16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialCum s-a văzut noua erupţie a vulcanului Etna

Cum s-a văzut noua erupţie a vulcanului Etna

Vulcanul Etna, situat pe coasta estică a Siciliei, între oraşele Catania şi Messina, a erupt în cursul nopţii de miercuri spre joi, pentru aproximativ două ore, însă joi după-amiază a mai fost emanată cenuşă încă aproximativ cinci minute.

Erupţia din cursul nopţii a fost spectaculoasă, televiziunile surprinzând imagini inedite cu lava care se scurgea din vulcan pe versanţi, în apropierea unor localităţi. Erupţia nu s-a soldat cu victime, iar activitatea aeroportului din Catania, afectată iniţial, a revenit la normal joi seara.

Erupţia vulcanului Etna face parte dintr-o activitate ciclică, fenomene de acest fel putându-se înregistra şi în următoarele zile, afirmă vulcanologi italieni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Muntele Etna din Italia a erupt, aruncând lavă pe cerul nopții - Stiri din surse Muntele Etna din Italia a erupt, aruncând lavă pe cerul nopții - Stiri din surse

    […] care este situat deasupra orașului sicilian Catania, erupe adesea, dar rareori cauzează daune și se crede că are cea mai lungă înregistrare scrisă de erupții decât orice alt vulcan, […]