27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialCum i-ar putea afecta pe contribuabili programul de lucru cerut de Ungureanu

Cum i-ar putea afecta pe contribuabili programul de lucru cerut de Ungureanu

Cetăţenii care au de rezolvat diverse probleme la direcţiile de finanţe publice, administraţiile financiare, direcţiile de muncă, Trezorerie etc. vor fi nevoiţi să-şi ia liber de la serviciu, dacă nu se pot încadra în noul program de lucru al acestor unităţi, adică de la 8 la 16.

Programul Trezoreriei a fost restrâns până la ora 16, în condiţiile în care după-amiaza se formau cozi, iar angajaţii lucrau până la ora 17 pentru a deservi contribuabilii, a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici. Decizia de modificare a programului nu a fost luată după consultări cu patronatele şi sindicatele.

Contribuabilii s-au trezit asupra faptului împlinit, iar cei la care se suprapune programul de la serviciu cu cel de la instituţiile de stat, vor trebui să se învoiască. Nu vor fi afectaţi cei care au de rezolvat diverse treburi pe la primării, pentru că măsura nu vizează şi administraţia publică locală.

Oprescu a declarat că noul program este inoperabil pentru că există mai multe instituţii la care activitatea nu se poate desfăşura doar în intervalul orar 8-16. “La Inspectoratul Teritorial de Muncă se va încheia programul la ora 16, însă munca la negru se desfăşoară şi după acea oră, Garda Financiară cum va proceda? Nu va mai face controale după ora 16? Evaziunea fiscală se face şi după acea oră. E vorba despre toate instituţiile de control”, a declarat Oprescu. El a afirmat că sunt afectate mai multe instituţii de control, precum şi Ministerul de Externe, unde până acum lucrau funcţionari până seara din cauza diferenţelor de fus orar dintre diferite state.

Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici va comunica premierului punctul său de vedere şi problemele pe care vor întâmpina contribuabilii pentru a se lua măsuri.  

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că prin circulara emisă de Secretariatul General al Guvernului privind respectarea de către bugetari a orarului 8.00 – 16.00 s-au unificat programele de lucru în instituţiile administraţiei centrale.

“Pur şi simplu am unificat programele de lucru în toate instituţiile administraţiei centrale. Asta este tot. Nu este absolut nicio altă problemă. Cred, de fapt, că într-adevăr ceea ce contează este ca timpul de lucru legal de la 8.00 la 16.00 să fie folosit cât mai bine. Asta este totul”, a spus Ungureanu.

Cele mai citite

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

Olaf Scholz dezaprobă condițiile impuse de Putin pentru pace în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a denunţat sâmbăta condiţiile impuse de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a negocia cu Ucraina, spunând că acestea echivalează cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă