13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCum explică șeful Pro TV scăderea audienței postului

Cum explică șeful Pro TV scăderea audienței postului

Șeful Pro TV, Aleksandras Cesnavicius, a declarat pentru Hotnews, referitor la faptul că Pro TV a fost depășit în audiență de Antena 1, că pentru post singurul target relevant este cel comercial, arătând că Pro TV a rămas lider în prime time pe toate categoriile de public. 

”Pentru noi, singurul target relevant de care ținem cont este cel comercial – oameni de 18-49 de ani din zone urbane. Totodată, ne concentrăm asupra prime time (n.red: intervalul de maximă audiența, seară), când îi găsim pe telespectatorii cei mai activi și care este destinația publicității. Pro TV este fără îndoială lider în prime time pe toate categoriile de public, iar distanță în față concurenței a crescut cu 11% față de anul trecut, în lunile de vară iunie și iulie, anume de la 45% în 2014 la 56% anul acesta. Grupul Pro TV o duce mai bine decât anul trecut și mai bine decât concurență, iar Pro TV este și va fi stația-lider pe piață românească de televiziune”, a spus șeful Pro TV. 

Citește și: Premieră: Antena 1 a ”bătut” ProTV

De asemenea, șeful Pro TV a explicat audiențele slabe ale unor emisiuni lansate recent de post precum ”Vine Cheful” și ”Super Trip” prin faptul că Pro TV are curajul de a încerca noi formate. 
  
”Pro TV are curajul să încerce noi formate, să aducă utilizatorilor programe noi și să le ajusteze atunci când acestea nu funcționează. Cred că ar fi o greșeală să nu inovezi, mai ales când ești lider de piață și ai nevoie să te reinventezi constant, să impui noi tendințe și să îți răsplătești telespectatorii cu un conținut nou.  Pro TV a păstrat calitatea formatelor de tip blockbuster, aducând în același timp valoare adăugată pe care să o simtă audiența și care să ofere o experiență mai bună în față televizorului. Dar nu neglijăm viitorul, ci căutăm următoarea inovație. Una dintre direcțiile noastre strategice este să întărim sloturile programului din timpul zilei, iar echipă noastră caută noi emisiuni hit, mai mult sau mai puțin ample, care să ne întărească poziția de lider pe toate segmentele zilei”, a spus Cesnavicius. 

Șeful Pro TV a subliniat că postul va continua să își întărească rezultatele și să mărească distanța dintre Pro TV și concurență. 
  
”Obiectivul Pro TV de a-și întări poziția de lider determină local necesitatea de a construi succesul. Echipa Pro TV decide local strategia de conținut și de programe, ținând cont de direcțiile strategice ale CME și, normal, de obiectivele de business. Performanță operațiunilor Pro TV are un impact important în rezultatele consolidate ale grupului CME, iar cota noastră de audiența este în linie cu țintele grupului și cu așteptările noastre. Vom continuă să ne întărim rezultatele și să mărim distanța dintre noi și concurență”, a mai spus Cesnavicius. 

Citește și: Topul emisiunilor de la Antena 1 care au detronat Pro TV

Totuși, la toamnă, grila de program a Pro TV va aduce emisiuni consacrate, a precizat șeful Pro TV. 

”Grila de toamnă va aduce emisiunile consacrate. Le vom oferi telespectatorilor “săptămâna perfectă”, cu programe pe care le cunosc, le vor și le apreciază”, a conchis Cesnavicius. 

Pentru prima oară de la lansare, ProTV a pierdut locul 1 în audiență, fiind înlocuit de Antena 1. 

În luna iulie 2015, PRO TV a înregistrat la nivel național o audiență medie de 406.000 telespectatori/ minut față de 502.000 telespectatori/ minut, în luna anterioară. Cu aceste cifre, PRO TV coboară pe locul 2, după Antena 1, care înregistrează în luna iulie la nivel național o audiență medie de 418.000 telespectatori/ minut.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă