25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCum arată prognoza meteo pentru ziua de vineri

Cum arată prognoza meteo pentru ziua de vineri

Vremea va fi în general închisă, vineri, astfel că vor fi lapoviță și ninsori pe arii restrânse în Moldova și ploi în Dobrogea. Mai mult, seara și noaptea, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării, informează Mediafax.

În Muntenia şi Dobrogea va ploua, iar în celelalte regiuni vor fi ploi, lapoviţe şi ninsori. În zonele montane vor predomina ninsorile şi se va depune un nou strat consistent de zăpadă. În jumătatea de sud a teritoriului, cu precădere la deal şi la munte, cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Vântul, slab şi moderat pe parcursul zilei, se va intensifica în a doua parte a intervalului în regiunile sudice şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime, în limitele normelor climatologice caracteristice acestei perioade, vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai ridicate în Dobrogea, până la 12 grade pe litoral, iar cele minime între -3 şi 9 grade.

În București, vremea se va menţine închisă şi temporar, în special seara şi în cursul nopţii, va ploua moderat cantitativ. Vântul se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

La munte, vremea va fi în general închisă. Mai ales seara şi noaptea, aria precipitaţiilor, predominant sub formă de ninsoare, se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Vântul, slab şi moderat pe parcursul zilei, se va intensifica în a doua parte a intervalului cu precădere în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de cele din ziua precedentă.

 

Cele mai citite

Probleme pentru Rishi Sunak. Mai mulți parlamentari conservatori britanici sunt gata să demisioneze

Premierul britanic Rishi Sunak suferă din cauza plecării în masă a legislatorilor, numărul demisiilor depășind nivelul pe care l-a suferit Partidul Conservator înainte de...

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă