27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCum ambientăm casa de sărbători

Cum ambientăm casa de sărbători

Cum celebrăm momentele de încântare în viaţă? Ne aşteptăm ca perioada sărbătorilor de iarnă să abunde în astfel de momente, iar în acest scop este nevoie de o pregătire specială, din timp, în primul rând să ne planificăm temele pe care le vom aborda pentru ambientarea adecvată casei.

Fiecare eveniment important trebuie pregătit cu atenţie. Casa este în straie de sărbătoare, însă personalizarea decorului şi ambianţei oferă o premisă puternică pentru ca fiecare dintre evenimente să fie caracterizat prin rafinament, simplitate, spirit ludic şi originalitate, adică exact ce se aşteaptă în prezent în astfel de ocazii.

De aceea, trebuie luate în calcul toate detaliile, de la materiale textile, veselă şi flori până la felurile de mâncare şi decorarea mesei, fiecare urmând să fie integrat perfect într-un concept general, o anumită temă. Nu trebuie uitat nici iluminatul, care ajută la conturarea atmosferei.

Dacă planificăm petreceri mai ample – toată familia reunită, prieteni – nu e rău să consultăm un designer sau pe cineva cu experienţă în organizarea de evenimente festive.

Designerii de la Stilburo bora.herke.palmisano (Messe Frankfurt) oferă multe idei practice, foarte important fiind faptul că acestea exprimă tendinţele în domeniu, identificate ca „Momente de încântare”, obiectivul fiind de a oferi ajutor şi inspiraţie în concordanţă cu soluţiile existente pe piaţă. Pentru ambientarea casei de sărbătorile din acest an sunt propuse mai multe scenarii care să ofere relaxare şi confort, în care obiectele lucrate de mână, cu pasiune şi entuziasm joacă un rol special. Aceste scenarii vizează bucuria de a sărbători, tradiţiile valoroase, modernitatea şi natura.

Cromatică: decorați cu fantezie

Pentru a crea momente de bucurie puteţi aborda nuanţe elegante de alb împreună cu un mix colorat de materiale şi modele. Este loc pentru orice poate aduce bucurie şi face oamenii fericiţi, printre acestea numărându-se tot ce face apel la zilele fericite ale copilăriei, suveniruri şi obiecte vintage. Paleta de culori vesele subliniază caracterul jucăuş al acestei colecţii eclectice. Pot fi aduse împreună şi nuanţe elegante de mov, lavandă şi argint cu verde, miere, pepene galben şi marţipan. Dantele, broderii şi milieuri, simboluri care aduc noroc, vor acompania în mod fericit obiectele folclorice tradiţionale, în timp ce strasurile, brocarturile şi suprafeţele argintate vor imprima o notă festivă.

Folosiţi tradiţiile valoroase

O sărbătoare sau o petrecere va rămâne în amintire dacă este presărată cu momente remarcabile. Asigurarea acestora se poate realiza cu ajutorul obiectelor rustice autentice, materialelor naturale şi de calitate. Puteţi crea contextul potrivit cu ajutorul unui număr restrâns de nuanţe naturale, cum sunt maroul şi verdele. Între materialele cele mai folosite în decor se vor număra: lemnul cu nuanţe închise, pielea de căprioară, ceramica glazurată cu efect rustic strălucitor, materialele tricotate cu suprafeţe noduroase. O notă specială poate fi adăugată prin intermediul panglicilor şi motivelor tradiţionale cu păsări şi flori.

Contraste: abordaţi un stil modern

Inspiraţia acestui stil care va furniza momente de răsfăţ şi glamour se regăseşte în eleganţa specială şi efectele sofisticate ale modernismului clasic. Dominante sunt formele expresive şi compacte, precum şi paleta bogată de culori puternice: aramă, lapis lazuli, marmură de Carara, onix, auriu, rubiniu.

O puternică impresie vizuală se poate crea prin contraste bogate şi modele geometrice foarte bine definite, cu linii şi unghiuri clare împreună cu suprafeţe împărţite în secţiuni colorate. Folosiţi accente prin încrustaţii frapante, flori şi frunze cu calitate sculpturală. În decor puteţi include cupru, bronz şi alamă cu suprafeţe lustruite şi lăcuite, precum şi lemnul de esenţă tare, catifeaua, velurul şi pielea animală.

Highlight

Pentru un decor relaxant  folosiți teme precum norii într-o plutire liniştită, apa în curgere lină, nisipul moale, iar ca materiale şi idei textilele fine, ardezia, sticla, porţelanul şi metalele aurite. O aluzie de modernitate va fi dată prin utilizarea de modele geometrice.

 

Cele mai citite

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

Legendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Cagliari a fost învinsă pe teren propriu de Fiorentina, cu scorul de 2-3, în etapa cu numărul 38 din Serie A. Acesta a fost...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă