22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCSV face paşi mărunţi către Liga Campionilor

CSV face paşi mărunţi către Liga Campionilor

Echipa de pe litoral se pregăteşte pentru debutul în Liga Campionilor, în compania formaţiilor din primul eşalon al ţării.

 

Campioana României la volei feminin se îndreaptă cu paşi repezi spre debutul în cea mai importantă competiţie a echipelor de club în plan continental, Liga Campionilor. Fetele antrenate de Darko Zakoc vor debuta în Europa pe 29 noiembrie; până atunci ele vor mai disputa alte partide, de această dată în întrecerea internă.

În această seară este programat unul dintre ele. Sirenele se vor deplasa la Piteşti pentru jocul contra celor de la SCM CSU Argeş Volei din localitate. Oaspetele sunt mari favorite ale întrecerii de la Piteşti, chiar dacă startul campionatului nu a fost unul tocmai reuşit. CSV este pe locul şapte în clasamentul Diviziei A1, după trei runde disputate. Adversara din această seară nu poate emite însă pretenţii în faţa echipei de pe litoral care are o valoare net superioară şi, mai mult, tehnicianul constănţencelor doreşte să facă o bună verificare înaintea jocurilor de Liga Campionilor. Cu toate acestea, oficialii constănţeni se gândesc mai puţin la meciurile din campionat.

„În nici un caz nu o să tratăm cu superficialitate jocurile din campionat, dar principala noastră preocupare o reprezintă Liga Campionilor. Deşi multă lume nu ne dă nici o şansă, noi suntem motivaţi şi vrem să jucăm de la egal la egal cu toate cele trei echipe din grupă, chiar dacă acestea sunt forţe ale voleiului european, în timp ce noi avem o experienţă continentală limitată. Deşi ne stă gândul mai mult la Liga Campionilor, ne asigurăm suporterii că nu o să neglijăm nici campionatul, acesta fiind unul dintre obiectivele noastre”, a declarat preşedintele clubului constănţean, Cristian Zgabercea.

Meciul din această seară este programat să înceapă la ora 17.00 şi este penultimul înainte de debutul în Liga Campionilor, sâmbătă, echipa constănţeană urmând a primi vizita celor de la CSM Lugoj, într-o partidă din etapa a patra a Diviziei A1. 

Meciuri pe bandă, la final de an

Participarea în Liga Campionilor dă peste cap programul echipei de pe litoral. Tomitanele vor juca şase meciuri în competiţia continentală, patru fiind programate în acest an. Între acestea, CSV trebuie să mai joace alte şase meciuri în campionat. Acest lucru duce la un program foarte încărcat, cu două meciuri pe săptămână. Ofi-cialii constănţeni au anunţat că vor purta discuţii cu federalii de la Bucureşti pentru amânarea partidelor programate într-un timp scurt faţă de întâlnirile din Liga Campionilor.

29.11 este data la care debutează în Liga Campionilor CSV 2004 Tomis Constanţa.

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă